Your Cart

Kuubalaisen pastorin tuomio pidetty ennallaan

Pastori Lorenzo ja hänen vaimonsa Maridilegnis. Kuva: CSW

Oikeus on Kuubassa pitänyt ennallaan pastori Lorenzo Rosales Fajardon sekä 14 muun samassa yhteydessä tuomitun saamat vankeustuomiot. Heidät tuomittiin viime vuoden heinäkuun 11. päivänä Kuubassa olleista ennen näkemättömistä koko saarivaltion laajuisista mielenilmauksista.

Pastori Lorenzon ja muiden tuomittujen tekemät valitukset käsiteltiin 22. ja 23. kesäkuuta. Ainoastaan syyttäjän annettiin esittää todisteita, joihin kuului ainakin 12 poliisin todistukset.

Pastori Lorenzon valituksen hylkäämisen jälkeen hänen vaimonsa Maridilegnis sanoi: ”Emme voineet odottaakaan mitään muuta tältä oikeuslaitokselta, tämä on farssi.”

Pastori Lorenzo pidätettiin väkivaltaisesti, kun hän oli mukana rauhanomaisessa mielenilmauksessa 11. heinäkuuta 2021. Häntä on pidetty Boniaton korkeimman turvatason vankilassa elokuusta 2021 lähtien. Hänet tuomittiin ”epäkunnioittavasta käytöksestä”, ”pahoinpitelystä”, ”rikokseen yllyttämisestä” sekä ”yleisestä häiriöstä” viime joulukuussa.

Tämän vuoden toukokuussa hänelle ja hänen perheelleen lopulta kerrottiin, että hänet oli tuomittu tuolloin seitsemäksi vuodeksi vankilaan. Se oli vuoden vähemmän, kuin mitä Kuuban edustajat aiemmin olivat YK:n edustajille ilmoittaneet.

Pastori Lorenzo on ollut Kuuban viranomaisten ahdistelema jo yli kymmenen vuoden ajan, koska hän johtaa rekisteröimätöntä seurakuntaa Palma Sorianon kaupungissa.

Vaikka oikeuden päätös ei tullut yllätyksenä, on se silti pettymys. Voit lähettää rohkaisevan tervehdyksesi pastorille vankilaan ja hänen perheelleen oheisia osoitteita käyttämällä.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print