Your Cart

Kirje vangitulta kuubalaiselta pastorilta

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo vaimonsa Maridilegnis Carballon kanssa. Kuva: CSW

Pastori Lorenzo Rosales Fajardolla on edessään toinen joulu huippuvartioidussa vankilassa Kuubassa. Hänet pidätettiin heinäkuussa 2021, kun hän lukuisten muiden kuubalaisten tavoin oli mukana rauhanomaisessa mielenosoituksessa, joita järjestettiin ympäri saarivaltiota.

Protesteissa vastustettiin Kuuban autoritaarista johtoa, ihmisoikeuksien puutetta ja huonoa hallintoa, joka oli ajanut talouden rappiolle. Viranomaiset vastasivat väkivallalla, satoja ihmisiä pidätettiin. Pastori Lorenzo tuomittiin seitsemäksi vuodeksi vankilaan valheellisten syytteiden nojalla.

Pastori Lorenzo on Marttyyrien Äänen ylläpitämällä osoitelistalla, jolle olemme koonneet uskonsa tähden vangittuja kristittyjä, joille voi lähettää vankilaan tervehdyksiä. Nyt Christian Solidarity Worldwide -järjestö on saanut hänen lähettämänsä kirjeen, jossa hän kiittää kaikkia hänelle kirjoittaneita.

Näin hän kirjoittaa:

Tervehdin sinua Herramme Jeesuksen Kristuksen rakkaudella.

Pyydän anteeksi, että en ole kirjoittanut aikaisemmin. En siksi etten olisi halunnut kirjoittaa, vaan näiden olosuhteiden tähden, joissa nyt olen. Jonain päivänä voin kertoa niistä enemmän.

Toimin pastorina kapinoiville miehille (täällä vankilassa). Heillä on vakavia persoonallisuusongelmia, kuten yksi äskettäin uskoon tullut kertoi: ”väsynyt elämään, kuolemaa peläten”. Olen hyvin onnellinen voidessani auttaa heitä nauramaan jälleen ja kertoessani heille, että heidän elämällään voi olla tarkoitus Jeesuksessa Kristuksessa.

Mitä minuun itseeni tulee, terveyteni on kohentunut ja hengellisesti voin hyvin, mutta vankila on vaikea paikka.

En usko, että kukaan voi tottua tähän paikkaan, eikä varsinkaan tietäessään olevansa täällä epäoikeudenmukaisuuden seurauksena…kun kuulet uhkauksia, että et koskaan pääse pois. Mutta minä en pelkää.

En ole turhautunut heitä kohtaan. Huolimatta olosuhteista ympärilläni minulla on tyyni olo, rauha ja ilo.

Mieleni saa virvoitusta Kristuksessa. Olen vapaa tekemään oikeita päätöksiä, sillä ajatukseni ovat Hengessä ja luotan Isään ja Hänen tahtoonsa. Voin luottaa Häneen!

Haluan kiittää sinua tämän kirjeen myötä tuestasi ja kristillisestä rakkaudesta, erityisesti veljiäni ja sisariani, jotka rohkaisevat minua kirjeillään.

He (vartijat) antoivat minulle vain kahdeksan tervehdystä, mutta ne olivat hyvin rohkaisevia. Minun vaimonikin on saanut kirjeitä.

Olen hyvin kiitollinen teistä, olette minun rukouksissani.

Eräs kuubalainen, Félix Valera, ensimmäinen, joka opetti meitä ajattelemaan, sanoi: ”Älä koskaan sano, että oikeudenmukainen ja armollinen Jumala olisi halunnut riistää ihmisiltä ne oikeudet, jotka Hän itse on heille antanut.” Herra on oikeuden Jumala (Jesaja 30:18).

Hyvästelen sinut Jumalan lupauksella (Jesaja 51:14-15): Pian päästetään kumaraan koukistunut vapaaksi kahleistaan: ei hän kuole, ei kuoppaan jää, eikä häneltä leipä puutu. Minä olen Herra, sinun Jumalasi, joka liikutan meren, niin että sen aallot pauhaavat, jonka nimi on Herra Sebaot.

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo

Jos haluat kirjoittaa pastori Lorenzolle, hänen vaimolleen ja muillekin uskonsa tähden vankilassa oleville, voit tilata osoitelistan toimistostamme: info@marttyyrienaani.fi tai 040 5522 309. Aiemmin sähköpostilistalle ilmoittautuneille on juuri lähetetty uusin osoitelista.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print