Your Cart

Kun perhe toivoo kuolemaasi

Fatiman katsomassa kuvassa lukee Johanneksen evankeliumin 15:8 sanat: ”Siinä minun Isäni kirkkaus tulee julki, että te tuotatte runsaasti hedelmää ja niin osoitatte olevanne opetuslapsiani.”

Kristittyjen elämä Lähi-idässä on haastavaa, vaikka joillakin alueilla uskovat saavat elää rauhassa ja harjoittaa uskoaan.

Eräälle ryhmälle vapaus on kuitenkin harvinaista, tai jopa olematonta. He ovat islamista kristinuskoon kääntyneitä.

”Fatima” pakeni sotaa eräästä Lähi-idän maasta toiseen maahan perheensä kanssa. Hän alkoi käydä kirkossa noutamassa sieltä jaettua ruoka-apua. Siellä hän kuuli, että kristittyjen Jumala on rauhan ja rakkauden Jumala, ja hänen kiinnostuksensa heräsi.

Häntä oli neuvottu käymään kirkossa vain noutamassa ruokapaketit. Ohjeistuksensa vahvistamiseksi hänen miehensä jopa hakkasi häntä. Fatima jatkoi kuitenkin rukoilemista ja Jumala näytti hänelle näyn, jossa hän kiipesi portaita perässään neljä lastaan ja aviomiehensä. Fatimalla oli tuolloin kaksi lasta.

Näyn seurauksena Fatima tuli uskoon. Hänen isänsä sai tietää siitä ja uhkasi häntä puhelimitse: ”Huomenna näet auton, jossa olevat miehet ovat tulleet katkaisemaan kaulasi.”

Ensin Fatimaa pelotti, mutta sitten hän tunsi rohkaistuvansa ja kertoi isälleen, että hän on nyt kristitty. Seuraavana päivänä hänen äitinsä soitti ja kertoi, että isä oli kuollut sydänkohtaukseen.

Fatiman eno varasti hänelle kuuluneen osan isän perinnöstä, osti rahoilla pakettiauton ja sanoi Fatiman äidille: ”Kerro tyttärellesi, että jos hän palaa tänne, me leikkaamme hänen päänsä irti.” Pian sen jälkeen eno oli pakettiautollaan onnettomuudessa, ja hän kuoli.

Fatima on kiitollinen Herralle Hänen varjeluksestaan, vaikka hänen perheensä uhkaileekin häntä yhä. Hän on myös kiitollinen siitä, että Jumala täytti hänelle antamansa näyn: hänellä on nyt neljä lasta ja he kaikki, myös hänen miehensä, seuraavat Herraa.

Samankaltaisia vaikeuksia on kokenut ”Mohamed”, joka kasvoi tiukasti islamilaisessa kodissa, mutta alkoi opiskeluaikanaan kyseenalaistaa uskontoaan. Perheensä häpeäksi hänet erotettiin sen vuoksi yliopistosta.

Lopulta hänkin muutti toiseen maahan Lähi-idässä, mutta siihen mennessä hänen avioliittonsa oli särkynyt ja hänen äitinsä oli tehnyt hänet perinnöttömäksi. Kysymykset Jumalasta vaivasivat häntä edelleen, ja monissa kirkoissa käytyään hän tuli uskoon.

Sitten vaikeudet alkoivat toden teolla. Hänen äitinsä sai tietää poikansa kääntyneen kristinuskoon ja lähetti sukulaisia hakkaamaan hänet. Kerran hänen kimppuunsa kävi joukko miehiä, joista yksi oli hänen serkkunsa. He pakottivat hänet maahan ja serkku painoi jalkansa hänen niskaansa ja piti veistä hänen kurkullaan. Mohamed sanoi hänelle: ”Jos tapat minut, serkku, se on minulle hyvä asia: minä menen Jeesuksen luo.” Sitten yksi joukosta taivutteli serkun hakkaamaan hänet tappamisen sijaan.

Myöhemmin hänen tyttärensä vieraili hänen luonaan. Kun he olivat aloittamassa ateriointia, tytär kurottautui pöydän yli ja tunnusti, että isoäiti, Mohamedin äiti, oli lähettänyt hänet myrkyttämään isänsä, mutta hän ei pystynyt siihen.

Mohamedia uhkaillaan vieläkin, mutta hän haluaa tarinansa rohkaisevan toisia ja pyytää rukoilemaan, että hänen perheensä tulisi uskoon.

Lähde: Release International

Marttyyrien Äänen tiimi (vasemmalta Ritva Huusko, Petri Nuotio ja Sari Palomäki) osallistuivat tukemamme ompelukoulutuksen avajaisiin Pakistanissa viime vuonna.

Pakistanin uskovien tekemä avustustyö suurennuslasin alla

Pakistanissa noin 300 pastoria, pyhäkoulunopettajaa ja hyväntekeväisyysjärjestöä on saanut Kansalliselta tiedustelupalvelulta haasteen liittyen epäilyihin heidän saamistaan varoista ja niiden käytöstä. Tämä on aiheuttanut huolta ja epävarmuutta uskovien parissa. Faisalabadissa itsenäiset

Lue lisää »

Intia: ”Kristittyjen väitteet vainosta perättömiä”

Intiassa liittovaltion hallinto on kertonut korkeimmalle oikeudelle, että lukemat kristittyjen vastaisista hyökkäyksistä ja heidän vetoomuksensa väkivallan loppumiseksi perustuvat virheellisiin tietoihin. Vuonna 2021 Bangaloren arkkipiispa Peter Machado, National Solidarity Forum (Intian

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print