Your Cart

Intia: ”Kristittyjen väitteet vainosta perättömiä”

Intiassa liittovaltion hallinto on kertonut korkeimmalle oikeudelle, että lukemat kristittyjen vastaisista hyökkäyksistä ja heidän vetoomuksensa väkivallan loppumiseksi perustuvat virheellisiin tietoihin.

Vuonna 2021 Bangaloren arkkipiispa Peter Machado, National Solidarity Forum (Intian kristittyjen oikeuksia ajava taho) sekä Intian Evankelinen Allianssi vetosivat Intian korkeimpaan oikeuteen pyytäen oikeutta puuttumaan kristittyjen, kirkkojen ja rukoushuoneiden, sekä kristillisten instituution vastaisiin hyökkäyksiin.

Nyt liittovaltion hallinto on antanut oman vastauksensa. Sen mukaan kristityt antavat Intiasta väärän kuvan väittäessään valheellisesti, että heitä kohtaan kohdistuu hyökkäyksiä.

Oikeudessa hallitusta edusti yleinen syyttäjä Tushar Mehta. Huhtikuun 13. päivänä hän kertoi päätuomari D. Y. Chandrachudin johtamalle kolmen tuomarin tuomaristolle, että valituksen tehneiden kristittyjen keräämät tiedot olivat virheellisiä.

”Kantajat väittävät, että kristittyjä vastaan on tapahtunut noin 500 hyökkäystä. Lähetimme kaikki tiedot osavaltioille.  Kantajien kertomissa hyökkäyksissä on kyse sisäisistä naapureiden välisistä riidoista, joissa toinen osapuoli on kristitty. Ne on myöhemmin sovittu. Kerrotut luvut ovat virheellisiä”, Mehta sanoi oikeudelle luovutetussa todistuksessa.

Kanteessa annetut lukemat ovat peräisin United Christian Forumilta (taho, joka tilastoi kristittyjen vastaisia hyökkäyksiä ja jonne niitä kohdanneet voivat soittaa ilmaiseksi). Sen mukaan viime vuonna Intian kristittyihin kohdistui 597 hyökkäystä.

Liittovaltion mielestä kristittyjä vastaan ei kuitenkaan ole hyökätty. Sen mukaan suurin osa vainoksi kuvailluista tapahtumista on ollut ”joko valheellisia tai väärin kuvailtuja” ja vaati oikeutta hylkäämään vetoomuksen.

Pitkään jatkunut käsittely

Tässä helmikuussa pidetyssä mielenosoituksessa kuvassa puhuva hindumunkki vaati keräämään aseita kristittyjä ja muslimeja vastaan. Tapahtuneesta uutisoinutta tahoa uhattiin syytteillä. Kuva: Molitics

Viime vuoden syyskuun ensimmäisenä päivänä korkein oikeus oli määrännyt kahdeksan Intian osavaltiota, joissa suurin osa kristittyjen vastaisista hyökkäyksistä kerrottiin tapahtuneen, luovuttamaan tiedot poliisien kirjaamista raporteista, tutkinnan vaiheista, tehdyistä pidätyksistä, ja oikeudessa nostetuista syytteistä.

Liittovaltio oli määrätty kokoamaan tiedot ja esittämään ne korkeimmalle oikeudelle, mutta sen sijaan liittovaltio syytti kristittyjä Intian kansainvälisen maineen pilaamisesta.

”Sillä tavalla se esitetään ulkomailla. Ulkomailla kerrotaan, että kristityt ovat vaarassa. Se on väärin”, Mehta kertoi oikeudelle.

Suurinta osaa tapauksista ei ollut edes ilmoitettu poliisille, ja suuri osa niistä soviteltiin sopuisasti molempien osapuolten kesken, Mehta väitti.

Liittovaltio myönsi kyllä, että poliisit olivat kirjanneet 155 tapausta.

Kantajien edustaja pyysi aikaa tutkia hallinnon luovuttamaa raporttia ja tehdä siihen vastineensa. Sitä myönnettiin kolme viikkoa.

Mikä on todellisuus?

Kuvassa istuva Unga-isä menetti Samaru-poikansa, kun äärihindut sieppasivat hänet, raahasivat viidakkoon ja surmasivat julmasti vuonna 2020.

Seurakuntien johtajat, jotka eivät halua kertoa nimiään, selvittivät, että ”suurimmassa osassa kristittyjen vastaisista hyökkäyksistä poliisit joko kieltäytyvät kirjaamasta rikosilmoitusta tai kirjaavat sen meitä vastaan.”

Vetoomus korkeimpaan oikeuteen oli tehty ”juuri siksi, koska viranomaiset eivät ole tehneet työtään ja kristittyjä syrjitään”, he sanoivat.

Intian 1,4 miljardisesta kansasta kristityt muodostavat 2,3 prosenttia ja he kohtaavat vainoa lähinnä hindunationalistisilta ryhmiltä, jotka ovat kytköksissä Intiaa hallitsevaan hindunationalistiseen Hindu Bharatiya Janata Partyyn (BJP).

Näyttää siltä, että Intian hallinto ei ole halukas myöntämään kristittyihin kohdistuvia hyökkäyksiä eikä niin ollen puuttumaankaan niihin oikeudenmukaisella tavalla. Korkein oikeus on Intian kristityille maallisella tasolla ”viimeinen oljenkorsi”, mistä hakea apua. Rukoillaan korkeimman oikeuden tuomareille viisautta nähdä kristittyjen kohtaama todellisuus ja rohkeutta antaa oikeudenmukainen päätös.

Lähde: UCA

Aiheesta lisää:

Intiassa uskovien häät johtivat pidätyksiin

Marraskuun viimeisenä maanantaina joukko kristittyjä oli kokoontunut hääjuhlaan Azamgarhissa, Uttar Pradeshin osavaltiossa. Juhlat päättyivät yhdeksän pastorin ja hääparin pidätyksiin. Helluntaiseurakunnan pastori isännöi kodissaan tyttärensä häitä. Juhlavastaanoton ollessa käynnissä äärihindujen paikalle

Lue lisää »

”Nälkä vainon välineenä” – Marttyyrien Ääni, Radio Dei

Koronapandemia on koskettanut meitä kaikkia. Maissa, joissa kristityt ovat muutoinkin vainottuja ja ahdistettuja, koronaviruksen vaikutukset ovat ajaneet monet perheet epätoivoon. Marttyyrien Ääni on lähettänyt hätäapua Intiaan, Pakistaniin ja Etiopiaan, missä

”Intian kristityt veitsenterällä” – TV7

Intian perustuslaki takaa uskonnonvapauden kaikille maan kansalaisille. Intian kristittyjen kohtaama todellisuus on kuitenkin täynnä vainoa ja väkivaltaa. Vaino kristittyjä kohtaan on äärimmäisen vakavaa, mutta se ei ole pysäyttänyt Intian kristittyjä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print