Your Cart

Kristittyjä koululaisia tapettu Ugandan vuosikymmeniin pahimmassa terrori-iskussa

Ainakin 42 nuorta kuoli islamistisen ADF-terroristijoukon hyökkäyksessä.

ADF:n (Allied Democratic Forces) terroristit hyökkäsivät perjantaina 16. kesäkuuta Länsi-Ugandassa sijaitsevaan sisäoppilaitokseen surmaten ja siepaten opiskelijoita. Hyökkäyksen kerrotaan olleen tuhoisin terrori-isku Ugandassa vuoden 2010 jälkeen.

Kahden kilometrin päässä Kongon demokraattisen tasavallan rajasta sijaitsevassa Mpondwessa olevaan enimmäkseen kristittyjen opiskelijoiden kouluun tehdyssä hyökkäyksessä murhattiin ainakin 42 ihmistä. Koulussa opiskelee noin 60 nuorta, ja suurin osa heistä asuu koululla.

Paikalla olleet kertovat, että lapset olivat laulamassa kristillisiä lauluja ennen nukkumaanmenoa terroristien hyökätessä. Opiskelijoita tapettiin viidakkoveitsillä ja osa paloi kuoliaiksi, kun makuusali sytytettiin palamaan.

ADF on Ugandassa perustettu kapinallisryhmä, joka toimi aluksi läntisessä Ugandassa, mutta laajensi toimintaansa Kongon puolelle, missä se on toiminut 1990-luvun lopulta lähtien. ADF:n ideologia on epämääräinen ja heitä on kuvattu ”kapinallisiksi ilman aatetta”. Ryhmän toiminta on kuitenkin islamistista jihadia ja sen tavoitteena on eliminoida ei-muslimit. ADF on myös osa Keski-Afrikan Isisiä ja Isisin nousu Irakissa radikalisoi ja raaisti ADF:n toimintaa.

Kuolleista 38 oli teini-ikäisiä koulun opiskelijoita. Kahdeksan muuta ihmistä loukkaantui vakavasti.

Hyökkäys kesti puolitoista tuntia ja poistuessaan terroristit huusivat ”Allahu akbar!”.

Uutislähteiden mukaan hyökkääjät sieppasivat kahdeksan ihmistä, enimmäkseen tyttöjä, kantamaan heidän ryöstämänsä ruokatarvikkeet Kongossa sijaitsevaan leiriinsä. BBC:n mukaan Ugandan armeija onnistui pelastamaan lapset, surmaten samalla kaksi hyökkääjää.

Uganda on kristillisenemmistöinen maa, jossa on paljon aktiivisia seurakuntia. Kansasta 84 prosenttia on kristittyjä, heistä 34 prosenttia on evankelisia.

Lähteet: BBC, The Guardian, Barnabas aid

Kongossa surmattu yli 70 kristittyä

Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa on surmattu yli 70 kristittyä kahden viikon aikana. Islamistinen kapinallisryhmä ADF hyökkää kyliin kristillisenemmistöisessä itäisessä Kongossa ja surmaa kohtaamansa kristityt. Nyt tapetuista kristityistä suurin osa oli

Lue lisää »

Uganda: Menestyksekäs evankelista murhattu

Ugandalainen entinen muslimi, joka oli juuri johtanut 13 muslimia Kristukselle evankeliointitilaisuudessa, surmattiin 2. tammikuuta. Ahamada Mafabi, 37-vuotias neljän lapsen isä oli palaamassa kotiinsa itäisen Ugandan Nakalokesta, kun kahdella moottoripyörällä ajaneet

Lue lisää »

Kongo: 17 kuollut pommi-iskussa seurakuntaan

Liittoutuneiden kansanvaltaisten voimien (ADF) tekemäksi epäillyssä pommi-iskussa kuoli ainakin 17 kristittyä ja kymmeniä loukkaantui. Isku tehtiin rukoushuoneeseen Kasindissa, Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa sunnuntaiaamuna 15. tammikuuta. Rukoushuoneeseen oli aamupäivällä yhdeltätoista kokoontunut

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print