Your Cart

Uganda: Menestyksekäs evankelista murhattu

Ugandalainen entinen muslimi, joka oli juuri johtanut 13 muslimia Kristukselle evankeliointitilaisuudessa, surmattiin 2. tammikuuta.

Ahamada Mafabi, 37-vuotias neljän lapsen isä oli palaamassa kotiinsa itäisen Ugandan Nakalokesta, kun kahdella moottoripyörällä ajaneet neljä miestä kaatoivat hänen moottoripyöränsä ja viilsivät hänen kaulansa veitsellä.

Hyökkäys tapahtui noin kymmeneltä illalla, kertoo Mafabin pastori, jonka nimeä ei turvallisuussyistä voida kertoa.

”Muslimit olivat vastaanottavaisia sanomalle Kristuksesta”, pastori kertoo tilaisuudesta, joka pidettiin tuona päivänä. ”Jotkut muslimit huutelivat ja vaativat Mafabia lähtemään pois. He huusivat: ’Mafabi, lopeta herjaavat väitteesi, että Issa (Jeesus) olisi Jumalan poika.’”

Vihamieliseksi kääntyneen tilanteen nähdessään pastori määräsi kaksi kristittyä saattamaan Mafabin kotiinsa.

Yksi häntä saattaneista kertoo heidän huomanneen, kuinka heidän takaansa tuli kaksi moottoripyörää, joiden kyydissä oli neljä miestä.

”Kun he ohittivat meidät, he huusivat ’Allah Akbar’ ja kaatoivat meidän moottoripyörämme lyömällä sitä metalliputkella”, uskova kertoo. Hän ja toinen saattaja pakenivat henkensä edestä. ”Hyökkääjät kävivät hänen kimppuunsa ja leikkasivat hänen kaulaansa pitkällä somaliveitsellä.”

Mafabilta jäi vaimo ja neljä lasta, jotka ovat iältään kolmesta neljääntoista vuotiaita. Heidän kaikkien on nyt muutettava.

Mafabi oli kääntynyt islamista kristinuskoon joulukuussa 2020 tavattuaan pastorin useita kertoja. Uskoon tulonsa jälkeen pastori majoitti häntä, sillä islamista luopumisesta suuttuneet muslimit uhkasivat hänen henkeään. Myöhemmin seurakunta vuokrasi perheelle asunnon toisaalta.

Koska Mafabi tunsi hyvin sekä islamin että kristinuskon, hän ryhtyi avustamaan pastoria evankeliointitilaisuuksien järjestämisessä vuoden 2021 puolivälissä. Vuoden aikana yli 100 muslimia lähti seuraamaan Kristusta.

Menestyksekäs evankeliointityö ei tullut ilmaiseksi: Mafabi selviytyi neljästä murhayrityksestä. Myös pastori sai uhkaavia tekstiviestejä.

”Lakkaa viemästä jäseniämme kirkkoosi. Saatettakoon tietoosi, että seurakuntasi ja sinun henkesi on vaarassa”, yhdessä viestissä luki.

Pastori pyysi rukoilemaan lesken ja lasten puolesta. Hän oli huolissaan myös juuri rakennetusta keskuksesta islamista kääntyneille, missä heille opetetaan lisää kristinuskosta ja missä he oppivat ammatillisia taitoja, joiden turvin he voivat elättää itsensä menetettyään työnsä uskonratkaisunsa seurauksena.

”Pelkään hieman, mutta tämä on osa hengellistä sodankäyntiä, joka on osa kristittyjen vainoa, ja minä olen valmis kohtaamaan sen”, pastori sanoi.

Lähde: Morning Star News

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print