Your Cart

Kongossa surmattu yli 70 kristittyä

Kodeistaan pakenemaan joutuneita kongolaisia. Kuva: Julien Harneis/Visualhunt

Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa on surmattu yli 70 kristittyä kahden viikon aikana.

Islamistinen kapinallisryhmä ADF hyökkää kyliin kristillisenemmistöisessä itäisessä Kongossa ja surmaa kohtaamansa kristityt. Nyt tapetuista kristityistä suurin osa oli naisia ja lapsia.

Yksi hyökkäyksistä tehtiin episkopaaliseen seurakuntaan: 17 kristittyä, mukaan lukien seurakunnan pastori, tapettiin.

Kyliin saapuessaan kapinalliset erottelevat kristityt muslimeista ja surmaavat kristityt. ADF:n tavoitteena on perusta islamilainen kalifaatti, jossa noudatettaisiin sharia-lakia.

Tuhannet kongolaiset ovat paenneet naapurimaihin Ugandaan ja Tansaniaan.

ADF:n hyökkäyksillä on ollut tavoiteltu tulos: itäisen Kongon seurakuntien määrä vähenee. Kaikkiaan 79 seurakunnasta on enää jäljellä 19.

Kongolainen pastori Mulinde Esemo kertoo viime viikkojen olleen kongolaiselle Kristuksen ruumiille suurta kärsimystä. ”Elämme hyvin jännitteisessä tilanteessa täällä Itä-Kongossa, sekä kaupungeissa että kylissä. ADF:n kapinalliset ovat tappaneet joukoittain uskovia. Se on verilöyly.”

Kaikki hyökkäykset ovat tapahtuneet noin 20 kilometrin säteellä Butembon kaupungista, jonne on nyt paennut runsaasti kristittyjä. ”Noista kylistä paenneet perheet asuvat nyt pakolaisina täällä Butembossa, vaikka kaupunki ja sen esikaupunkialueet ovat ylikansoitettuja. Naiset ja lapset ovat heikoimmassa asemassa. Toisinaan kuulen heidän itkevän nälkäänsä, ja miehet yrittävät löytää mitä tahansa työtä ruokkiakseen perheensä”, pastori Esemo kertoo.

“Rukoilkaa, että tämä ajanjakso päättyisi, emme tiedä mitä tämä päivä tai huominen tuo tullessaan”, pastori pyytää.

Lähteet: MNN, ICC

Kongo: 17 kuollut pommi-iskussa seurakuntaan

Liittoutuneiden kansanvaltaisten voimien (ADF) tekemäksi epäillyssä pommi-iskussa kuoli ainakin 17 kristittyä ja kymmeniä loukkaantui. Isku tehtiin rukoushuoneeseen Kasindissa, Kongon demokraattisen tasavallan itäosassa sunnuntaiaamuna 15. tammikuuta. Rukoushuoneeseen oli aamupäivällä yhdeltätoista kokoontunut

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print