Your Cart

Kristitty nainen yritettiin tappaa Egyptissä

Muslimimies hyökkäsi yllättäen kristityn naisen, Mona Wafdi Marzoukin, kimppuun ja onnistui lähes surmaamaan hänet.

Kesäkuisena aamuna Minyan kuvernoraatin Sharonassa asuva 35-vuotias Mona oli kävelemässä kohti perheensä viljelemää peltoa. Hänen oli tarkoitus auttaa huonokuntoista isäänsä peltotöissä. Qassim Falah Muhammad hiipi takaapäin Monan kimppuun ja alkoi kuristaa häntä. Sitten mies onnistui tarttumaan sirppiin ja yritti viiltää sillä Monan kurkun auki.

Sirppi oli onneksi tylsä, joten Monan kaulaan tullut haava ei ollut syvä. Yksi hänen serkuistaan näki tapahtumat kauempaa ja syöksyi apuun.

Tappamista yrittänyt mies lähti pakoon ja jätti Monan makaamaan vertavuotavana paikalleen.

Monan perhe kuljetti hänet nopeasti sairaalaan, jossa hänen kaulaansa laitettiin seitsemän tikkiä. Tapahtunut kuitenkin järkytti Monaa kovasti ja hänellä on pelkotiloja.

Hyökkääjän motiivista ei ole varmuutta, mutta on yleisesti tiedossa, että hän vihaa kristittyjä. Hyökkäystä edeltävänä päivänä sama mies oli murtautunut toisen koptikristityn kotiin samassa kylässä ja varastanut häneltä rahaa ja muuta omaisuutta.

Poliisin käynnistettyä tutkinnan miehen perhe kiiruhti kertomaan miehen olevan henkisesti epävakaa. Tämä on yleinen taktiikka, jota käytetään perusteena, jolla syyllinen välttyy rangaistukselta. ”Jos hän on henkisesti sairas, miksi hän hyökkää vain koptien kimppuun?” kristityt kysyvät.

Hyökkäyksiä kristittyjä vastaan tapahtuu nyt aiempaa useammin.

Tämä ei myöskään ollut ensimmäinen hyökkäys koptikristittyä naista vastaan Egyptissä. Kaksi vuotta sitten Catherine Ramzi oli kävelemässä kotiin ruokaostosten kanssa, kun muslimimies hiipi takaapäin, tarttui häntä hiuksista ja viilsi hänen kurkkuaan toisessa kädessään olleella veitsellä. Sairaalaan kiirehditty Catherine sai 63 tikkiä kaulaansa ja lääkärit sanoivat kuoleman olleen lähellä. Tätäkin hyökkääjää kuvailtiin tiedotusvälineissä mieleltään sairaaksi.

Viime vuoden huhtikuussa muslimimies tappoi viidakkoveitsellä koptinaisen ja hänen taaperoikäisen poikansa. Hän yritti tappaa myös naisen pienen tyttären, joka kuitenkin pääsi pakoon.

Egyptin presidentti puhuu kristityistä myönteisesti, ja yhä useammalle kirkolle ja rukoushuoneelle on myönnetty rakennuslupa, rekisteröinti tai lupa kunnostamiseen. Askeleita kristityille parempaan Egyptiin on siis otettu. Ruohonjuuritason asenteissa on kuitenkin vielä paljon tehtävää, ennen kuin Egyptin kristityt voivat tuntea olevansa turvassa kotimaassaan.

Lähteet: International Christian Concern, Coptic Solidarity

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print