Your Cart

Egyptiläinen koptipappi puukotettu kuoliaaksi kadulla

Kuva: Bakar_88/Visualhunt

Egyptiläistä koptipappia puukotettiin Alexandriassa useita kertoja niskaan torstaina 7. huhtikuuta, ja hän kuoli matkalla sairaalaan. Arsanios Wadid, 56 vuotta, palveli Neitsyt Marian ja Pyhän Paavalin kirkossa Moharm Bekin kaupunginosassa.

Puukotetuksi joutuessaan Wadid oli suositulla merenrantabulevardilla valvomassa seurakuntaansa kuuluvien lasten ulkoilua.

Tapahtumalla oli useita silminnäkijöitä. Puukottaja lähti pakoon, mutta paikalliset asukkaat saivat hänet nopeasti kiinni ja luovuttivat poliisille. Toistaiseksi puukottajasta ei tiedetä muuta kuin että hän on 60-vuotias mies. Myöskään puukotuksen motiivi ei ole selvillä.

Egyptissä vietetään muun muslimimaailman tapaan ramadania ja Egyptin koptikristityt puolestaan pääsiäistä edeltävää paastonaikaa. Egyptissä juuri ramadan ja pääsiäinen ovat perinteisesti olleet kristityille vaarallista aikaa.

Journalisti ja ”Egyptian Initiative for Personal Rights” -ihmisoikeusjärjestön edustaja Ishak Ibrahim julkaisi Facebookissa yhteiskunnallisesta ilmastosta, jossa Egyptin kristityt elävät. Hän kirjoitti: ”Huolimatta siitä, että väestöryhmien väliset jännitteet ja hyökkäykset ovat vähentyneet viime vuosina… syrjinnän ja ääri-islamin juuret ovat yhä olemassa, vaikkakin piilossa. Ne odottavat tilaisuutta nousta jälleen pintaan.” Ibrahim kirjoitti lisäksi, että kristittyihin kohdistuneissa väkivaltaisuuksissa aiemmin ”jos tappajalla ei ole tunnettua yhteyttä ääri-islamilaisiin ryhmiin, [viranomaiset väittävät] hänen olevan henkisesti sairas tai epävakaa. Mutta viimeisimmissä pappien murhissa on langetettu kuolemantuomioita.”

Tällä hän viittaa ilmeisesti vuonna 2017 tapahtuneeseen koptipappi Shamaan Shehatan murhaan, jonka tehnyt nuori muslimimies teloitettiin viime kesänä.

Lähteet: The National News, Barnabas Fund, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print