Your Cart

Kiinassa tehdyssä ratsiassa pidätetty noin 200 kristittyä

5.2.2024
Kiinalaisia poliiseja puhumassa istuvalle naiselle ja miehelle.
Poliisit tekemässä ratsiaa toiseen kristittyjen kokoontumiseen Kiinassa. Kuva: ChinaAid

Kiinan koillisosassa sijaitsevassa Heilongjiangin provinssissa pidätettiin 27. tammikuuta noin 200 kristittyä.

Noin 150 poliisia ryntäsi kristittyjen kokoontumiseen Mudanjiangin kaupungissa ja pidätti uskovat. Heidät pidätettiin, koska seurakunta ei ole rekisteröity Kolme Itse -seurakunta.

Uskovat kuuluvat kotiseurakuntien verkostoon, joka seuraa Martti Lutherin opettamaa Sola Fide (Yksin uskosta) -periaatetta. Luther opetti, että ihminen kelpaa Jumalalle, kun hän uskoo Jeesuksen sovitustyöhön, ei omien hyvien tekojensa perusteella.

Kiinan valtiojohtoisessa Kolme Itse -liikkeessä kuitenkin periaate on toisinaan korvattu ”Yksin rakkaudesta” -periaatteella.

Sadat kristityt saapuvat seurakunnan kuukausittaisiin kokoontumisiin, heitä saapuu jopa 700 kilometrin päästä.

Kaksi päivää kokoontumista ennen paikalliset olivat nähneet ”epäilyttävän auton” pysäköitynä lähelle kokoontumispaikka. Auto saapui aikaisin aamulla ja lähti myöhään illalla.

Pidätetyt kristityt kuljetettiin pois kolmella suurella bussilla, mutta kaikki eivät mahtuneet niihin, joten loput vietiin pois autoilla.

”Edes silloin, kun he pidättävät rikollisia, emme ole koskaan nähneet niin paljon poliiseja”, paikallinen asukas sanoi.

Pidätettyjen olinpaikasta ei ole tietoa.

Lähteet: Bitter Winter, UCA News, Wikipedia

Kiina – “Kristittyjen vaino pahinta 40 vuoteen”

”Lainkaan liioittelematta, kristittyjen ja muiden uskonnollisten vähemmistöjen vaino on todellakin saavuttanut pahimman tasonsa 40 vuoteen, Kulttuurivallankumouksen jälkeen. Ensimmäistä kertaa näemme, miten kommunistinen puolue hyökkää seurakuntaa vastaan kaikin keinoin, se on käytännössä julistanut sodan kristinuskoa vastaan.”

Lue lisää »

”Pastorit vangittuna Pohjois-Koreassa ja Kiinassa” – Radio Dei

Pohjois-Korea on maailman vaarallisimpia maita kristityille. Rukoileminen tai Raamatun omistaminen on maanpetos, josta rangaistuksena joutuu keskitysleirille tai pahimmassa tapauksessa suoraan kuolemaan. Pohjois-Korean naapurissa Kiinassa käydään presidentin johdolla sotaa kristinuskoa vastaan.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print