Your Cart

Kiinassa pastori ja seurakuntalaisia petoksesta syytettyinä

Pastori Wan Changchun vaimonsa ja kolmen lapsensa kanssa. Kuva: ChinaAid

Pastori Wan Changchun Kulmakivi-seurakunnasta, sekä kolme seurakuntaan kuuluvaa uskovaa, ovat saaneet syytteet ”petoksesta”, sillä seurakunnan kokoontumisissa on kerätty kolehti. Pastorin vaimo pyytää rukoilemaan heidän puolestaan.

Pastori Wan Changchun pidätettiin huhtikuussa, kun hän oli hoitamassa pastorin tehtäviään Lijiangissa, Yunnanin provinssissa. Seuraavan kerran hänet pidätettiin toukokuussa Bengbussa, Anhuin provinssissa, missä Kulmakivi-seurakunta sijaitsee. Viranomaiset syyttivät häntä tuolloin ”laittomasta liiketoiminnasta” ja tekivät kotietsinnän hänen kotiinsa. Pidätyksen aikana pastori Wanin pankkikortit ja muu henkilökohtainen omaisuus takavarikoitiin.

Seurakunnan vanhimpia ja diakoneja kuulusteltiin moneen kertaan ja eri tavoin. Kaikkia näitä kuulustelumateriaaleja on mahdollista myöhemmin muokata valikoivasti siten, että ne tukevat viranomaisten nostamia syytteitä.

Pastorin pidätyksestä kertoi julkisuuteen hänen vaimonsa You Xiulin. Viranomaiset asettivat hänet kotiarestiin ja kielsivät häntä kertomasta mitään julkisuuteen tai olemasta yhteydessä muihin uskoviin. Muussa tapauksessa, he uhkasivat, he pidättäisivät hänet virallisesti.

Youlla ja pastori Wanilla on kolme lasta. Lapset ovat nyt muista lapsista eristettyinä kotona, ja asioiden saama käänne syöksi You Xiulinin mielen pohjamutiin. Hän ja lapset eivät tiedä, mitä nyt tehdä. ”Kaikesta aiemmasta perhe-elämästä on tullut kallisarvoisia muistoja”, You kertoi.

Rukouspyynnössää You Xiulin kertoo, että viranomaiset muuttivat hänen aviomiehensä syytteen ”epäillyksi petokseksi”. Saman syytteen saivat muutkin hänen kanssaan pidätetyt: Wan Changchunin vanhempi sisko, Wan Chunqin, ja kaksi muuta seurakunnassa palvellutta uskovaa, Xue Shaoqiang ja Cao Binting.

Kulmakivi-seurakunta on ollut talousasioistaan avoin. Seurakunnan jäsenet tietävät, että pastori ei ole syyllistynyt petokseen eikä ole käyttänyt väärin kenenkään antamia uhrilahjoja. Pastori on usein auttanut hädänalaisia ja vaikeissa perhetilanteissa olevia.

Wan Changchunin iäkkäät vanhemmat olivat järkyttyneitä saadessaan tietää, että heidän poikansa ja tyttärensä ovat pidätettyinä. Wanin isä on toipumassa auto-onnettomuudesta ja itkee päivittäin lastensa tähden. Wanin äiti on evankelista, joka on omistanut elämänsä opettaakseen lapsiaan olemaan uskollisia Herralle. Äidin usko on vaikuttanut Waniin vahvasti.

Viime aikoina Kiinan viranomaiset ovat alkaneet tuomita kotiseurakuntien pastoreita ”petoksesta” seurakunnan saamien kolehtien vuoksi.

Viranomaisten näkökulmasta petoksesta syyttäminen on helpompaa, kuin syyttää heitä uskonnollisilla perusteilla, mistä voisi seurata kritiikkiä kansalaisten taholta.

Pidätettyjen perheet pyytävät uskovia rukoilemaan. Rukoile, että Jumala vahvistaisi heitä, eivätkä he väsyisi. Muista Kulmakivi-seurakunnan uskovia ja pidätettyjen perheitä. Rukoile, että he luottaisivat Jumalaan tänä vaikeana aikana. Lopuksi, rukoile pastori Wanin ja muiden uskovien vapautumisen puolesta.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print