Your Cart

Kiinan kristittyjen vainojen vuosi 2022

Vankilassa otettu kuva Early Rain -seurakunnan pastori Wang Yistä. Hän on nyt kärsinyt yhdeksän vuoden tuomiostaan hieman yli neljä vuotta.

Raportti Kiinan kristittyjen kohtaamista vainoista viime vuodelta kertoo, että vainot kiihtyivät vuoden loppua kohti.

Marttyyrien Äänen yhteistyökumppani, Kiinan kristittyjä avustava ja heidän kohtaamistaan vainoista kertova ChinaAid on jälleen julkaissut vuosittaisen raporttinsa siitä, millaista vainoa Kiinan kristityt kokivat viime vuonna.

ChinaAid kertoo huomanneensa, kuinka kommunistisen puolueen johtama kristillisten seurakuntien ja yksilöuskovien vaino kiihtyi vuoden loppua kohti. Sen vuoksi uskovat ja seurakunnat ovat alkaneet arastella kertoa kokemuksistaan ulkomaailmalle.

Vainon kasvaminen kävi käsi kädessä viranomaisten käyttöön ottamien uusien keinojen kanssa. Esimerkkinä, seurakuntien pastoreita ja johtohenkilöitä on ryhdytty syyttämään ”petoksesta”. Viranomaisten mukaan kymmenysten antaminen ja kolehdin kerääminen ovat laittomia, vaikka kristinuskossa se on normaali käytäntö. Lisäksi keskushallinto määräsi internetissä julkaistavalle sisällölle tiukkoja rajoituksia suitsiakseen ja poistaakseen verkosta kristillisen sisällön.

Ankarasti vainottua Early Rain -seurakuntaa ei ole nujerrettu. Tässä seurakuntalaiset laulavat ja ylistävät avoimesti kadulla kotikaupungissaan Chengdussa.

ChinaAidin perustaja ja johtaja Bob Fu kommentoi raportin tuloksia:

”Kiinan kommunistinen puolue otti viime vuonna käyttöönsä monia keinoja nujertaakseen kristityt. Viranomaiset rajoittivat tai lakkauttivat kristittyjen kokoontumisia estämällä uskonnollisen sisällön julkaisua verkossa sekä pahamaineisten koronarajoitusten avulla. Syyttämällä pastoreita “petoksesta” Kiinan hallinto tukahdutti kotiseurakuntia taloudellisesti. Olemme syvästi huolissamme siitä, miten kommunistinen hallinto kohtelee myös valtiojohtoista seurakuntaa. Aiemmin siltä vaadittiin vain uskollisuutta kommunistiselle hallinnolle, mutta syksyllä pidetyn 20:nnen puoluekokouksen jälkeen niitä ryhdyttiin vaatimaan samaan linjaan presidentti Xi Jinpingin kanssa. Heidän tavoitteensa ei ole ainoastaan muokata siitä ”sosialismimyönteinen” seurakunta, heidän tavoitteensa on tuhota se. Kansainvälisen yhteisön on tärkeä tietää näistä asioista ja tapahtumista Kiinassa, samaan aikaan kun maan vaikutusvalta kasvaa kansainvälisellä areenalla.”

Kiinan viranomaiset voivat toki tehdä kaikkensa kristinuskon kitkemiseksi maastaan, mutta Kiinan kristittyjä ei voida nujertaa. Kiinassa kristityt eivät ole kokeneet aikaa, jolloin he olisivat saaneet täysin vapaasti harjoittaa uskoaan, joten he ovat tottuneet toimimaan vihamielisessä ympäristössä. Uskovia ja pastoreita voidaan vangita, mutta he käyttävät vankeusaikansa evankelioidakseen toisia vankeja. Vankilasta vapauduttuaan he palaavat palvelemaan seurakuntaansa, kuten ennenkin.

Suomen Marttyyrien Ääni on mukana tukemassa Kiinan seurakuntaa. Teemme sitä esimerkiksi kustantamalla Korean Marttyyrien Äänen valmistamia kristillisiä radio-ohjelmia, joita lähetetään päivittäin Kiinaan lyhytaaltolähetyksinä. Lisää tästä työstä kuulet lauantaina 18.2. kello 15 Radio Deillä tulevassa Marttyyrien Äänen ohjelmassa.

Lähde: ChinaAid

Kiina: Kristityt palvelevat vainoajiaan

Monet Kiinan kristittyjen tilanteesta kertovat uutiset ovat lannistavia. Eikä ihme, kohtaavathan he jatkuvaa häirintää, pidätyksiä, vangitsemista ja kaltoinkohtelua uskonsa vuoksi. Kiinan seurakunnan tulevaisuus ei näytä hyvältä. Kiinalaisissa kotiseurakunnissa on silti

Lue lisää »

Kiina: Vakavia syytteitä pidätettyjä uskovia vastaan

Kolmen jo elokuusta lähtien pidätettyinä olleiden uskovien puolisot ovat julkaisseet vetoomuksen rakkaittensa puolesta. Pidätetyt ovat Shaanxin provinssissa, Xi’anin kaupungissa toimivan Fengsheng-seurakunnan johtajia. Tammikuun kolmantena päivänä julkaistussa vetoomuksessa pastori Lian Changnianin

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print