Your Cart

Kiina: Kristityt palvelevat vainoajiaan

Dai Zhichao vaimonsa ja lastensa kanssa. Kuva: ChinaAid

Monet Kiinan kristittyjen tilanteesta kertovat uutiset ovat lannistavia. Eikä ihme, kohtaavathan he jatkuvaa häirintää, pidätyksiä, vangitsemista ja kaltoinkohtelua uskonsa vuoksi. Kiinan seurakunnan tulevaisuus ei näytä hyvältä. Kiinalaisissa kotiseurakunnissa on silti paljon ilon aihetta.

Dai Zhichaon perheen tarina

Dai Zhichao kuuluu kovasti vainottuun Early Rain -seurakuntaan, jonka pääpastori Wang Yi on parhaillaan vankilassa kärsimässä yhdeksän vuoden tuomiotaan.

Dai Zhichao johti seurakunnan alaisuudessa toiminutta ”Tashui” -nimistä pienryhmää ja Wang Yin vangitsemisen jälkeen hänestä tuli yksi seurakunnan johtohahmoista. Sen myötä hänestä tuli merkitty mies ja koko viime vuoden ajan hän on perheineen ollut ankaran häirinnän kohteena.

Siviiliasuiset henkilöt ovat turmelleet hänen kotioveaan ja kirjoittaneet siihen uhkauksia. Avaimenreikään on tungettu tikkuja ja liimaa useita kertoja.

Syyskuusta lähtien Dai on ollut kotiarestissa. Hän ei saa poistua kotoaan, ei edes viemään roskia. Vaimon ja lasten lähtiessä kouluun tai ruokaostoksille, poliisit seuraavat heidän kintereillään.

”Rukoilen Jumalalta vahvistusta ja apua taisteluun. Uskon Jumalalla olevan tilanne hallinnassaan. Vaikka elämässäni on paljon häirintää ja häiriötä, rukoilen Jumalan olevan apunamme”, Dai kirjoitti erään häirintätapauksen jälkeen.

Ankara talvi

Vartijoiden lisäksi myös valvontakamerat tarkkailevat jatkuvasti Dai Zhichaon kotiovea. Kuva: ChinaAid

Chengdu, Sichuanin maakunnan pääkaupunki missä Early Rain -seurakunta sijaitsee, on kokenut kylmän talven.

Viranomaiset määräsivät nuoria vartijoita vahtimaan Daita ja hänen perhettään ympäri vuorokauden, jokaisena päivänä.

Kommunistiselle puolueelle tyypilliseen tapaan he eivät antaneet vartijoille lämpimiä vaatteita, vaikka lämpötila oli pakkasen puolella.

Nämä nuoret istuivat ulkona kylmässä tarkkailemassa viatonta kotiinsa teljettyä pastoria.

Vaikka vartijat olivat kommunistisen puolueen asialla, heitä ei silti kohdeltu hyvin. Early Rain -seurakunnan jäsenet tiesivät sen, joten he suuntasivat Dain asunnolle.

Mukanaan he toivat kuumaa vettä, vaatteita ja huopia vartijoille. Heidän tarkoituksensa ei ollut avustaa vainossa, vaan vastata vartijoiden perustarpeisiin. Kiinassa kotiseurakunnat toimivat näin – he rukoilevat aktiivisesti vainoajiensa puolesta. Vaikka kukaan näistä nuorista vartijoista ei ottaisi Kristusta vastaan, kotiseurakunnan uskovat ovat silti näyttäneet hänelle Jeesuksen kasvot.

Valitettavasti viranomaiset saivat tietää uskovien tarjoamasta avusta ja he siirsivät nuoret vartijat toisaalle.

Rohkaiseva reaktio

Dai Zhichao eivätkä muutkaan kiinalaiset kristityt ole täydellisiä, mutta heidän lempeä vastareaktionsa voi olla meille kaikille esimerkkinä. He kohtaavat päivittäin tämän kaltaista häirintää ja torjuntaa. Silti he kulkevat Kristuksen rakkaus sydämessään, toivoen, että heidän päälleen sylkevätkin pelastuisivat.

Pastori Wang Yi sanoi sen hyvin: ”Me emme piiloudu. Me emme ole hiljaa, sillä meillä on sanottavaa tälle kaupungille. Meidät on pelastettu, jotta kertoisimme sanoman maailmalle… Niin kauan kuin olen elossa tässä kaupungissa, niin kauan kuin kuljen tämän maan päällä, minun elämäni tarkoitus, minun kaikkien tekojeni tarkoitus, on kertoa viestiä tälle maailmalle ja tälle kaupungille. Oikeaan ja väärään aikaan, minulla on viesti kerrottavana.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print