Your Cart

Kiina: Katuevankelista pidätettynä kansalliskongressin aikaan, poliiseilta epätoivoisia ehdotuksia

Chen Wensheng on evankeliointimateriaaleineen poliiseille tuttu näky.

Kuten aina Kiinan kansalliskongressien aikaan, tänäkin vuonna pastoreita ja uskovia pidätettiin ennen kongressin alkua. Jotkut heistä vietiin ”lomalle”, jotkut teljettiin koteihinsa. Yksi heistä oli Chen Wensheng, jolle pidätetyksi joutuminen on hyvin tuttua harjoittamansa katuevankelioinnin vuoksi. Viranomaiset ovat hänen suhteensa epätoivoisia ja ovat turvautuneet erikoisiinkin ehdotuksiin pitääkseen hänet hiljaisena.

Lokakuussa alkaneen kansalliskongressin edellä Chen Wensheng kutsuttiin paikalliselle poliisiasemalle. Häneltä pyydettiin, että hän ei evankelioisi kadulla kansalliskongressin aikaan.

Chen ei tapojensa mukaisesti luvannut pysyä hiljaa, joten hänet ja hänen vaimonsa vietiin läheiseen vuoristoon kaksi viikkoa kestäneelle ”lomalle”. Tuon ajan Chen kertoo käyttäneensä opiskellen ja leväten.

Ennen “lomalle” viemistä poliisit olivat tulleet Chenin kotiin joka päivä puhumaan hänelle ja ottamaan valokuvia.

Välittömästi poliisien saavuttua Chen ojensi heille evankelioivia lehtisiä ja sanoi: ”Virkailijat, olen iloinen, että tulitte jälleen. Jeesus rakastaa teitä ja siunaa teitä!”

Epätoivoisia ehdotuksia

Cheniä taivuteltiin jälleen liittymään paikalliseen Kolme Itse -kirkkoon. He lupasivat, että jos Chen suostuisi, seurakuntaa nyt johtavat kaksi pastoria erotettaisiin ja korvattaisiin Chenillä, tai hän saisi pitää puheita suurille yleisöille eri puolilla Hunanin provinssia. Chen hyödynsi jälleen tilaisuuden ja kertoi poliiseille evankeliumin, sekä selitti, miksi hän ei halua liittyä Kolme Itse -kirkkoon. Tappionsa ymmärrettyään poliisit pyysivät Chenin vaimoa suostuttelemaan miestään.

Chen Wensheng tunnetaan ”evankeliumin soturina”. Hän kuuluu Hengyang Xiaoqun -seurakuntaan Hunanin provinssissa. Hän oli huumeidenkäyttäjä yli kymmenen vuotta, kunnes hän kuuli evankeliumin huumekuntoutuksessa, ja pääsi sen ansiosta eroon huumeriippuvuudestaan.

Vuonna 2020 kansallisen turvallisuuden agentit kertoivat Chenille, että he olivat laskeneet hänen evankelioineen neljä tai viisi kertaa kuukaudessa ja puhuneen yli tuhannelle ihmiselle. Sen vuoksi hän on ollut usein pidätettynä. Vuonna 2021 hän oli pidätettynä kuusi kertaa. Hänet pidätettiin myös uuden vuoden aattona 2020, mutta vapauduttuaan kymmenen päivää myöhemmin hän lähti välittömästi 84-vuotiaan äitinsä kanssa evankelioimaan ihmisiä kadulle. Heidät molemmat pidätettiin. Chen Wensheng on sanonut, että hän ei koskaan luovu Jumalan hänelle antamasta tehtävästä ja jos hän joutuu vankilaan, hän evankelioi sielläkin.

Sosiaaliseen mediaan tekemässään julkaisussa Chen kertoo olevansa äärimmäisen kiitollinen saadessaan julistaa evankeliumia.

Lähde: ChinaAid

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print