Your Cart

Kuuban protestanteille yhteinen allianssi

Seitsemän kuubalaista protestanttista suuntausta, mukaan lukien viisi jäsenmäärältään suurinta, on perustanut yhteisen Kuuban evankelisten seurakuntien allianssin 11. kesäkuuta. Allianssin perustaminen on ennennäkemättömän yhtenäisyyden osoitus, jollaista ei ole nähty sitten Kuuban vuoden 1959 vallankumouksen.

Yhteisessä julkilausumassa sanotaan: “Pääasiallinen syy tämän allianssin perustamiselle oli, että siihen liittyvät suuntaukset eivät tunne tulevansa edustetuiksi Kuuban kirkkojen neuvoston kautta viranomaisten ja Kuuban kansan suuntaan, ja tahtovat toimia yhdessä raamatullisten arvojen puolesta.”

Allianssin perustaminen seuraa samojen suuntausten ennennäkemätöntä kampanjaa uutta perustuslakia vastaan, joka hyväksyttiin helmikuussa. Uusi perustuslaki sisältää uskonnon- ja omantunonvapautta huomattavasti heikentävää kieltä.

Kuuban kirkkojen neuvostoon kuuluu useita protestanttisia suuntauksia sekä muita uskonnollisia ryhmiä. Neuvosto on läheisessä yhteistyössä viranomaisten kanssa, ja kannattaa yleensä viranomaisten kantaa. Vaikka neuvosto edustaa vain pientä osaa Kuuban protestanteista, se puhuu kaikkien Kuuban protestanttien suulla sekä kotimaassa että ulkomailla. Neuvosto on jatkuvasti vähätellyt Kuuban uskonnonvapausongelmia.

Lähde: Christian Solidarity Worldwide

Kiitos Herralle, että Hän on antanut Kuuban seurakunnille rohkeutta liittoutua puolustamaan oikeutta uskonnonvapauteen.
Rukoillaan, etteivät mitkään uhkaukset tai pelottelut murenna tätä syntynyttä yhteisrintamaa.
Rukoillaan, että kristittyjen yhteys lisääntyisi Kuubassa ja kaikkialla maailmassa toteuttaen Raamatun sanaa: “Niin me, vaikka meitä on monta, olemme yksi ruumis Kristuksessa, mutta itsekukin olemme toistemme jäseniä” (Room. 5:12).

Pdf-versio rukousaiheista ladattavissa tästä.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print