Your Cart

Kaksi nuorta pakistanilaissiskosta vapaiksi sieppaajiltaan

Arooj antamassa lausuntoaan sieppauksestaan. Kuva: Barnabas Fund

Kaksi kristittyä siskosta siepattiin, pakotettiin naimisiin muslimiserkusten kanssa, sekä kääntymään islamiin.

Arooj (18) ja Kinza (14) siepattiin 29. kesäkuuta Lahoren kaupungista. Heidät vietiin yli 250 kilometrin päähän, sieppaajien kotikaupunkiin Mian Channuun.

Arooj vapautettiin 12. heinäkuuta ja hän kertoi, että sieppaajat olivat uhanneet tappaa hänet ja hänen siskonsa, jos he eivät suostuisi naimisiin heidän kanssaan ja kääntymään islamiin. Syyskuussa pakoon päässyt Kinza kertoo, että häntäkin uhkailtiin.

Molemmat tytöt ovat nyt turvallisessa paikassa, ja pakistanilaiskristittyjä puolustava CLAAS-järjestö on hakenut heidän avioliittojensa mitätöintiä.

Poliisit ovat kirjanneet rikosilmoituksen kahta muslimimiestä vastaan: 21-vuotiasta Abdul Raufia ja 22-vuotiasta Muhammad Shakiria, joiden kerrotaan pakottaneen Arooj ja Kinza naimisiin kanssaan. Myös muita miesten perheenjäseniä vastaan on kirjattu rikosilmoitus.

Molemmat miehet olivat jo aiemmin ahdistelleet Aroojia ja Kinzaa, kun he asuivat perheineen Mian Channussa. Perhe muutti Lahoreen nimenomaan ahdistelua paetakseen.

Sieppaajat olivat suostuneet vapauttamaan Aroojin sen jälkeen, kun tyttöjen isä, Aslam Masih, pyysi Mian Channun paikallisia johtajia painostamaan perhettä. Kinzan vankeus kesti kuitenkin vielä kuukauden, kunnes hän itse pääsi pakenemaan.

Pakistanissa kristittyjen ja hindutyttöjen sieppaukset ovat yleisiä. Heidät pakotetaan kääntymään islamiin ja naimisiin sieppaajiensa kanssa, eivätkä viranomaiset yleensä tee mitään vapauttaakseen tytöt.

Elokuussa siepattiin 16-vuotias kristitty tyttö Muqadas Nadeem Masih. Hänet siepattiin omasta kodistaan Shorkotissa, ja pakotettiin naimisiin sieppaajansa kanssa, jonka hallussa hän on edelleen.

Lähde: Barnabas Fund, CLAAS

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print