Your Cart

Tappouhkaukset pakottivat kristityn luopumaan ylennyksestä Pakistanissa

Pakistanilaiset kristityt osoittamassa mieltään jumalanpilkkalakeja vastaan. Kuva: Morning Star News

Kristitty pakistanilaismies Riaz Gill teki töitä toimistossaan kesäkuun lopulla Karachissa, eräässä Pakistanin suurimmista julkisista sairaaloista, kun joukko muslimilääkäreitä tunkeutui huoneeseen ja ryhtyi pahoinpitelemään häntä.

”Kuinka chuhra kehtaa työskennellä samalla tasolla meidän kanssamme?” hyökkääjät sanoivat, käyttäen kristittyjä halventavaa termiä. Sitten he raahasivat keski-ikäisen Gillin ulos toimistostaan, potkien ja hakaten häntä.

Riaz Gill oli tehnyt kuusi vuotta töitä toimistopäällikkönä JPMC-sairaalassa, kun hänet oli huhtikuussa ylennetty hallinnollisten asioiden apulaisjohtajaksi. Kollegojen tappouhkaukset häntä ja hänen perhettään vastaan olivat jo pakottaneet hänet eroamaan uudesta työstään viikkoa aiemmin ja palaamaan entiseen työhönsä, mutta hänen kimppuunsa hyökänneet lääkärit vaikuttivat haluavan hänen lähtevän sairaalasta kokonaan.

”Me laitamme sinut kunnolla ojennukseen tänään… Katsotaanpa, miten jatkat töitäsi tässä sairaalassa”, lääkärit sanoivat raahatessaan Gilliä pitkin käytäviä, potkien ja hakaten häntä.

”He kirosivat minua ja sanoivat, että he raahaisivat minua ensin koko sairaalan läpi ja polttaisivat minut sitten hengiltä”, Gill kertoi. ”Huusin apua, mutta kukaan ei tullut avukseni.”

Kaksi aseistautunutta sotilasta ja Karachin poliisin konstaapeli olivat myös paikalla ja näkivät tapahtumat, mutta he ainoastaan katsoivat vierestä. Lopulta sairaalan järjestyksenvalvojat pelastivat hänet.

Ylennyksestä lähtien lääkärien liiton johtajat olivat uhkailleet ja ahdistelleet häntä päivittäin, käskien häntä luopumaan uudesta asemastaan. Gill, hänen vaimonsa ja viisi lastaan sekä hänen äitinsä asuvat työpaikan tarjoamassa asunnossa sairaalan alueella.

”He alkoivat lähettää aseistautuneita gangstereita kotiini ja toimistooni uhkailemaan, että he tappavat minut ja perheeni, jos en irtisanoudu”, Gill kertoo. ”He käynnistivät myös myrkyllisen sosiaalisen median kampanjan minua vastaan ja vaativat oikeutta kumoamaan ylennykseni.”

Gill teki hyökkäyksestä rikosilmoituksen, mutta se rekisteröitiin vasta kahden päivän kuluttua. Hyökkääjiä ei ole pidätetty, vaikka jopa useat Pakistanin televisiokanavista julkaisivat turvakameran kuvaaman videon, jossa koko hyökkäys on nähtävillä.

”Olen rehellinen ja työteliäs mies”, Gill sanoi. ”Sain ylennyksen ansioitteni perusteella, mutta en arvannut, että etenemistäni arvioitaisiin kristillisen uskoni perusteella.”

Gill on pyytänyt siirtoa toiseen sairaalaan.

Pakistanin kristityt kohtaavat syrjintää kaikkialla. Se vaikuttaa töihin, joita he voivat tehdä, kouluihin, joita he voivat käydä, ja jopa asuinalueisiin, joilla kristityt saavat asua. Usein heihin suhtaudutaan toisen luokan kansalaisina, eikä heidän hyväksytä rikkovan tätä asetelmaa esimerkiksi etenemällä töissään esimiesasemaan muslimikollegoihin nähden.

Lähteet: Morning Star News, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print