Your Cart

Asia Bibi: ”Vuodet kuolemaantuomittuna tekivät uskostani vahvan”

Asia Bibi.

Asia Bibi, pakistanilainen kristitty äiti, joka vietti yli kahdeksan vuotta vankilassa jumalanpilkasta kuolemaan tuomittuna kertoo, että hänen kokemansa kasvatti hänet ”vahvaksi uskossa”.

Asia Bibi puhui tulkin välityksellä heinäkuun puolivälissä Yhdysvaltain Washingtonissa pidetyssä uskonnonvapautta käsitelleessä huippukokouksessa. Hän kertoi linnusta, joka tuli joka aamu hänen sellinsä ulkopuolelle, ja kuinka hän koki sen merkkinä Jumalalta, että Jumala oli hänen kanssaan koettelemuksen keskellä.

Asia Bibiä syytettiin jumalanpilkasta vuonna 2009, kun hän joutui sanaharkkaan kanssaan työskennelleiden musliminaisten kanssa. Seuraavana vuonna hänet tuomittiin kuolemaan, ja vasta vuonna 2018 Pakistanin korkein oikeus kumosi hänen tuomionsa.

Nyt hän asuu perheensä kanssa Kanadassa, jonne heidän oli paettava Pakistanissa saamiensa tappouhkausten vuoksi.

Muistellessaan vuosiaan kaltereiden takana, hän kertoo olleensa ”tyystin murtunut” vankilaan joutuessaan, mutta järkyttävistä olosuhteistaan huolimatta hän löysi toivoa otettuaan päivittäiseksi tavakseen ruokkia sellinsä ulkopuolelle tulevia lintuja yli jääneellä leivällä ja vedellä.

”Kerroin uskostani niille linnuillekin, ja se teki uskostani vahvemman”, hän sanoi.

Isältään saamansa rohkaisun sanat auttoivat myös häntä pysymään vahvana.

Hän muistaa isänsä sanoneen: ”Älä huoli elämästäsi, siitä tapetaanko sinut, mutta älä koskaan tee myönnytyksiä uskosi suhteen, ja pysy vahvana.”

Kun hänet lopulta vapautettiin, hän tiesi sen olleen ”ihme”, joka ei olisi ollut mahdollista ”ilman Jumalan väliintuloa”.

Nyt hänen terveisensä Pakistanin kristityille ovat, että heidän tulisi ”kasvaa uskossaan” ja ”pysyä uskossaan vahvoina”. Muita uskovia hän pyytää ”tarttumaan toisiamme kädestä ja seisomaan yhdessä, äänenä kristityille veljillemme ja sisarillemme, jotka kärsivät, ja auttamaan heitä ulos tilanteista, jollaisesta Herra auttoi minut”.

Lähteet: Aid to the Church in Need, Christian Today

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print