Your Cart

Israelissa uskovilla vaikea kesäkuu

Sylkemistä tapahtuu eniten Jerusalemin vanhassa kaupungissa. Kuva: Rojs Rozentālsa/flickr

Israelissa kristityt ja messiaaniset juutalaiset kohtasivat kesäkuussa paljon häirintää äärioikeistolaisilta ortodoksijuutalaisilta.

Israelin nykyisen hallinnon myötä ”olemme ehdottomasti nähneet hyökkäysten lisääntyvän”, eräs messiaaninen juutalainen johtaja kertoo.

Kaksi kuukautta sitten Israelin messiaanisten juutalaisten allianssi (MJAI) ilmoitti, että torstai-iltana 22. kesäkuuta pidettäisiin ”Yksi ääni” (One Voice) -niminen konsertti ja ylistystapahtuma. Tapahtuman pitopaikaksi ilmoitettiin Jerusalemissa sijaitseva The Pavilion, joka on yksityisen uskovan omistama konserttisali.

Tieto tulevasta tapahtumasta levisi nopeasti äärijuutalaisten ryhmien parissa. Lehava-nimisen äärijuutalaisten järjestön johtaja Bentzi Gopstein näki paljon vaivaa kootakseen kymmeniä lähinnä nuoria henkilöitä, joiden tehtäväksi annettiin järjestää tapahtumapaikalla protesti, estää osallistujien pääsy rakennukseen ja lopulta estää tapahtuman toteutuminen.

Noin 150 mielenosoittajan protesti muuttui pian mellakaksi.

Vaikuttaa siltä, että protestoijia oli ohjeistettu olemaan mahdollisimman ärsyttäviä, ja he suorittivatkin tehtävänsä innokkaasti. Protestoijat huusivat ja kirkuivat lähestyville osanottajille. Monet vihelsivät kovaan ääneen aivan tulijoiden takana ja jotkut puhalsivat lelutrumpeteilla heidän korviinsa. Tarkoitus oli käännyttää pois ja pelotella Pavilioniin tulijoita. Osa heistä oli aasialaisia turisteja ja muita kutsuvieraita.

Gopstein oli myös itse paikalla ja syytti tapahtuman järjestäjiä valheellisesti. ”Lähetystyöntekijöiden konferenssin tarkoitus on käännyttää juutalaisia pois uskostaan, eikä Jerusalemissa ole sellaiselle sijaa”, hän väitti.

Torstai-iltaista konserttia protestoivat henkilöt kuuluivat lähinnä äärioikeistolaisiin juutalaisiin järjestöihin Lehavaan ja sitä uudempaan Or L’Achimiin, joka vastustaa kristillistä evankeliointia ja messiaanisia juutalaisia. Paikalla oli myös La Familia -ryhmään kuuluvia. Kyseinen järjestö on viime vuosina tullut tunnetuksi arabien yllyttämisestä keskinäiseen vihaan. Kaikki kolme järjestö vastustavat ankarasti kaikkea yhteistyötä ja suhteita juutalaisten ja ei-juutalaisten välillä, etenkin jos kyseessä ovat kristityt.

Viime aikoina näiden järjestöjen toiminta on saanut uutta vauhtia. Jotkut Netanyahun hallituksen jäsenistä ja muista poliittisista johtajista eivät ainoastaan tue torstain kaltaisia protesteja, vaan myös johtavat niitä.

Päälle sylkemistä ja huutelua

Kesäkuussa Kanava 13:n toimittaja Yossi Eli pukeutui papin asuun tutkiakseen kristittyihin kohdistuvia viharikoksia Jerusalemissa.

Ensimmäisen kerran hänen päälleen syljettiin vain viisi minuuttia sen jälkeen, kun hän oli lähtenyt kuljeskelemaan vanhan kaupungin katuja fransiskaanimunkin seurassa.

Yksi sylkijöistä oli lapsi, ja toinen oli sotilas.

Israeliin perustettiin toukokuussa palvelunumero, jota hallinnoi Uskonnonvapauden datakeskus. Keskukseen tulleiden ilmoitusten mukaan sylkemistä tapahtuu nykyään päivittäin.

Lähteet: All Israel News, UCAnews

Israel: Jerusalemin Raamattukauppa ahdingossa

Viime vuoden toiseksi viimeisessä Marttyyrien Ääni -lehdessä kerroimme Jerusalemissa sijaitsevasta Israelin raamattuseuran Raamattukaupasta, jota Marttyyrien Ääni tukee. Lehdessä kerroimme Raamattukauppaa kohtaan tulleesta vastustuksesta, jossa heitä syytettiin lähetystyöntekijöiksi. Raamattukaupan johtajan Victor

Lue lisää »

Vuodenvaihteen terveisiä Israelista

Haifassa tukemamme messiaaninen etiopianjuutalaisten seurakunta on lähettänyt vuodenvaihteen terveiset. ”Kiitos yhteistyöstä Retzon Ha El -seurakuntamme kanssa tänä vuonna. Jumala on pitänyt ihmeellisesti huolta tästä pienestä laumastaan Haifan keskustassa. Toivotamme teille

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print