Your Cart

Israel – Uskovat vievät apua pommisuojiin

Israelissa ilmahälytykset jatkuvat, ja etenkin Ashkelonissa ja muissa eteläisen Israelin kaupungeissa ihmiset ovat alkaneet asua pommisuojissa.

Ashdodilaisen Beit Hallel -seurakunnan pastori Israel Pochtar sanoo: ”Ihmiset juoksevat pommisuojiin, mutta lopulta he eivät enää jaksa, sillä hälytyksiä on niin usein. Sen sijaan nyt he asuvat pommisuojissa.”

“Siellä täällä he poistuvat pommisuojasta käydäkseen suihkussa ja hakemassa tarvikkeita tai ruokaa kotoaan. Samalla he vaarantavat henkensä, sillä Ashkeloniin putoaa kaikenlaisia raketteja. Niinpä he kirjaimellisesti asuvat pommisuojissa.”

Viime viikolla Pochtar kertoi: “Tänä yönä menen käymään toisessa pommisuojassa. Olen käynyt siellä päiväsaikaan, mutta nyt menen yöllä ja vien tyynyjä ja vettä. He eivät käy hakemassa ruokaa, joten me viemme sitä heille.”

”Siinä pommisuojassa on yksi uskova sisar, ja hän sanoi: ’Haluan kertoa muille kanssani oleville, että avun tuojat ovat minun uskonveljiäni!’”

”Se avaa monia tilaisuuksia puhua Raamatusta, profetioista, osoittaa heille rakkautta ja kertoa uskostamme. Avustustyö on avannut jälleen ovia kertoa, miksi sitä teemme – ja se kaikkihan on Jeesuksen vuoksi.”

Israelilaisista 73 prosenttia on juutalaisia, 21 prosenttia arabeja. Juutalaisista lähes puolet pitää itseään maallistuneina, 21 prosenttia perinteikkäinä, mutta vain vähän uskonnollisina. Itseään perinteikkäinä ja uskonnollisina tai erittäin uskonnollisina pitää 35 prosenttia juutalaisista. Jotkut saattavat tuntea Raamattua, mutta he eivät tunne sen lupauksia ja toivoa Jeesuksesta.

”Minun kaupungissani on kymmeniä tuhansia maallistuneita juutalaisia. Ihmiset ovat tapahtumista yllättyneitä”, Pochtar sanoo. “He eivät tunne Raamatun ennustuksia. He eivät tunne Raamatun lupauksia. Joten totta kai, ilmassa on pelkoa, epävarmuutta ja jopa masennusta. Voin kertoa, että ilmapiiri on sodan vuoksi hyvin raskas, todella raskas.”

”Mutta siksi ihmiset ovat myös avoimia. Kun he näkevät messiaanisen juutalaisen he kysyvät kysymyksiä, ja meillä on vastauksia. Vastauksemme ovat Raamatussa – sekä Vanhan testamentin lupaukset nykypäivistämme että Uuden testamentin profetiat, ja Uuden testamentin antama toivo ja pelastus.”

Marttyyrien Ääni on myös lähettänyt apua kumppaniemme kautta. Haifan messiaaninen etiopianjuutalaisten seurakunta majoittaa kodeistaan paenneita israelilaisia, Nahariassa tukemamme libanonilaisten uskovien seurakunta ja Jerusalemissa tukemamme Raamattukaupan Victor Kalisher vievät hekin avustuksia perille. Olemme ennen sotaa tukeneet Gazassa olevia uskovia, mutta nyt yhteydet heihin ovat katkenneet, emmekä tiedä, mikä heidän tilanteensa on. Jos yhteydet saadaan jälleen kuntoon, apumme heillekin jatkuu.

Rukoile, että sydämet Israelissa avautuisivat yhä enemmän pelastukselle Jeesuksessa Kristuksessa. Rukoile, että Herra vahvistaisi hengellisesti Israelin messiaanisia juutalaisia, jotka nyt elävät Messiaan lähettiläinä maassaan, ja suojelisi heitä avustuksia jakaessaan. Rukoillaan kaikkien Hamasin vuoksi kärsivien puolesta, ja että sota pian päättyisi.

Lähde: Mission Network News, Marttyyrien Ääni

Jerusalemin Raamattukauppa auttaa sodan keskellä!

Marttyyrien Ääni tukee Jerusalemissa sijaitsevaa Raamattukauppaa ja sen johtajaa Victoria raamatunkäännöstyössä nykyhepreaksi sekä oikeustaistelussa Raamattukaupan olemassaolon puolesta. Tällä hetkellä Raamattukaupassa eletään kiireistä aikaa. Sotien ja kriisien koittaessa uskovilla on hyvä

Lue lisää »
Kristittyjen häirintä yleistyy Israelissa

Israelissa kristittyjen häirintä yleistyy

Israelissa kristityt pyytävät esirukousta kansallismielisten äärijuutalaisten vastustuksen kasvaessa. Kaksi viikkoa sitten Israelin presidentti Herzog kertoi hyökkäysten kristittyjä vastaan olevan kasvussa Israelissa. Hän nimitti tekoja ”pahoiksi” ja ”häpeällisiksi” ja lupasi ”tehdä

Lue lisää »

Israelissa uskovilla vaikea kesäkuu

Israelissa kristityt ja messiaaniset juutalaiset kohtasivat kesäkuussa paljon häirintää äärioikeistolaisilta ortodoksijuutalaisilta. Israelin nykyisen hallinnon myötä ”olemme ehdottomasti nähneet hyökkäysten lisääntyvän”, eräs messiaaninen juutalainen johtaja kertoo. Kaksi kuukautta sitten Israelin messiaanisten

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print