Your Cart

Israelissa kristittyjen häirintä yleistyy

Kristittyjen häirintä yleistyy IsraelissaIsraelissa kristityt pyytävät esirukousta kansallismielisten äärijuutalaisten vastustuksen kasvaessa. Kaksi viikkoa sitten Israelin presidentti Herzog kertoi hyökkäysten kristittyjä vastaan olevan kasvussa Israelissa. Hän nimitti tekoja ”pahoiksi” ja ”häpeällisiksi” ja lupasi ”tehdä lopun tästä ilmiöstä”.

Jerusalemin Mea Shearimin kaupunginosassa sijaitseva puolalainen ”New Polish House” on ollut toistuvien hyökkäysten kohteena. Fransiskaanipappi Jerzy Krajin mukaan kiviä, munia ja pilaantuneita hedelmiä on heitelty toistuvasti pihamaalle ja 15. heinäkuuta nuoret hyökkääjät murtautuivat yöllä nunnien asuntolaan hajottaen ruukkuja ja vahingoittaen etuovea.

Puolan lähetystö antoi asiasta lausunnon: ”Puola esittää syvän huolensa toistuvista hyökkäyksistä pyhiinvaeltajia ja pyhän Elisabethin sisarkunnan (New Polish House) seurakuntalaisia vastaan Jerusalemissa. Toivomme, että Israelin viranomaiset vastaavat tapahtuneeseen asianmukaisesti.” Neljä epäiltyä pidätettiin myöhemmin sinä iltana ja syytteet nostettiin kahta 18 ja 24-vuotiasta miestä vastaan. Puolan ulkoministeriö kiitti Israelin viranomaisia nopeasta toiminnasta.

Heinäkuun 23. päivänä useita kymmeniä Breslovin hasidiyhteisöön kuuluvia äärijuutalaisia kuljetettiin aikaisin aamulla bussilla Stella Marisin (Mar Elias) katoliselle kirkolle Haifaan. Siellä he rukoilivat ja väittivät – erheellisesti – että kirkon paikalla sijaitsee profeetta Elisan hauta (vaikka kirkko on nimetty profeetta Elian mukaan). Lähistöllä asuvat kristityt nuoret ilmoittivat poliisille, jotka häätivät äärijuutalaiset pois.

Paikalliset kristityt pelkäävät, että väitteiden tarkoituksena on osoittaa kirkon tontin kuuluvan juutalaisille.

Wadie Abunessar, monien Israelin seurakuntien neuvonantaja, kertoo, että edellisten kahden kuukauden aikana vastaavanlaisia käyntejä on tapahtunut kahdeksan kertaa, osallistujamäärän kasvaessa kerta kerralta.

Lähde: Middle East Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print