Your Cart

Iranista hyviä uutisia, Kuubassa pastorin oikeudenkäynti

Neljä kahdeksasta Dezfulin uskovasta sekä heidän asianajajansa, jotka saivat hyviä uutisia jouluksi. Kuva: Mohabat News

Iranista kuuluu lyhyen ajan sisällä jo toistamiseen hyviä uutisia, kun syyttäjä on päättänyt jättää syytteet nostamatta kristinuskoon kääntynyttä kahdeksikkoa vastaan. Kuubassa pastorin oikeudenkäynti on parhaillaan menossa.

Iranin kristityt ovat saaneet rohkaisua Dezfulin kaupungin siviili- ja vallankumoustuomioistuimen julkisen syyttäjän päätöksestä, jossa hän kirjallisesti kertoo, miksi kahdeksaa kristinuskoon kääntynyttä ei tulla syyttämään mistään rikoksesta.

Hojjat Lotfi Khalaf, Esmaeil Narimanpour, Alireza Varak-Shah ja Mohammad Ali (Davoud) Torabi pidätettiin huhtikuussa. Heidät vapautettiin kaksi päivää myöhemmin, kun he lupasivat tulla vastaamaan heitä vastaan nostettaviin syytteisiin. Myös joitakin muita kristinuskoon kääntyneitä kutsuttiin kuulusteltaviksi ja useita heistä, Esmaeil mukaan lukien, hakattiin kuulustelun yhteydessä.

Heinäkuussa Hojjat, Esmaeil, Alireza ja Davoud sekä Alireza Roshanaei Zadeh, Masoud Nabi, Mohammad Kayidgap ja Mohsen Saadati Zadeh kutsuttiin Dezfulin vallankumoustuomioistuimen eteen kuulemaan syytteet ”Iranin islamilaisen tasavallan vastaisesta propagandasta” islamilaisen rikoslain artiklan 500 nojalla.

Syyttäjä oli tehnyt asiassa jo marraskuun 30. päivä päätöksen, joka kuitenkin saatettiin tietoon vasta 21. päivänä joulukuuta. Sen mukaan näitä kahdeksaa uskovaa ei tulla syyttämään rikoksista. Kirjallisessa päätöksessä kerrotaan, että vaikka islamin hylkääminen on sharia-lain mukaan rikos, Iranin lakien mukaan se ei sitä ole.

Iranin kristityt ovat tästä päätöksestä kiitollisia. He pyytävät rukoilemaan, että Iranin viranomaiset eivät enää pitäisi kristinuskoon kääntymistä rikoksena, ja että muut samasta syystä syytetyt vapautettaisiin myös syytteistä.

Marraskuussa puolestaan saatiin tietää Iranin korkeimman oikeuden linjanneen, että kotiseurakunnan toimintaan osallistumisesta viideksi vuodeksi vankilaan tuomittua yhdeksää kristinuskoon kääntynyttä miestä ei olisi saanut tuomita ”kansallisen turvallisuuden vastaisista teoista”. Heille järjestetään uusi oikeudenkäynti ja he odottavat nyt pääsevänsä vankilasta kotiin odottamaan sitä.

Kuubalaisen pastorin oikeudenkäynti alkanut

Pastori Lorenzo Rosales Fajardo ja hänen vaimonsa Maridilegnis Carballo.

Kuubassa heinäkuusta saakka pidätettynä olleen pastori Lorenzo Rosales Fajardon oikeudenkäynti on alkanut maanantaina 20. joulukuuta, päivä ilmoitettua aiemmin, ja oikeudenkäynti jatkuu parhaillaan.

Viranomaiset ovat aiemmin kertoneet tavoittelevansa pastorille kymmenen vuoden vankeustuomiota.

Maanantaina pastori Fajardon vaimo Maridilegnis lähetti viestin: ”Tänään alkaa oikeudenkäynti aviomiestäni vastaan. Jumala on hänen suurin todistajansa – hänen uskostaan, hänen antaumuksestaan, hänen omistautuneisuudestaan Herran töihin. Jumala on aina ollut läsnä elämässämme ja on tänäänkin. Me rukoilemme.”

Rukoilemmehan mekin?

Lähteet: Middle East Concern, Article 18, Mohabat News, Christian Solidarity Worldwide

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print