Your Cart

Iranilainen Ali, rakkauden pelastama

Ali oli tehnyt järkyttäviä rikoksia useissa Lähi-idän maissa. Hän oli ollut seitsemän vuotta vankilassakin, mutta sitten hän kohtasi Jumalan, joka rakasti häntä kaikista hänen teoistaan huolimatta.

Ali, nyt 40-vuotias, oli elänyt rikollista elämää useiden vuosien ajan. Hän saattoi vuokrata auton, väärentää sen paperit ja myydä sen eteenpäin. Hän saattoi mennä naimisiin naisen kanssa, ottaa hänelle henkivakuutuksen, järjestää naisen murhan ja kerätä sitten vakuutusrahat.

Lopulta vakuutusyhtiön epäilykset heräsivät, ja häntä alettiin tutkia. Ali pidätettiin ja hänet tuomittiin 21 vuodeksi vankilaan.

Hän oli ollut vankilassa seitsemän vuotta, kun viranomaiset tarjosivat hänelle sopimusta. He vapauttaisivat hänet, jos hän ryhtyisi valtion palkkamurhaajaksi. Hän otti tarjouksen vastaan, ja hänet lähetettiin Syyriaan.

Ali ansaitsi noin 70 euroa jokaisesta Syyriassa murhaamastaan ihmisestä, paitsi jos he olivat amerikkalaisia, silloin palkkio oli kaksinkertainen. Ali toimi salamurhaajana kaksi vuotta ja ansaitsi paljon rahaa. Hankkimillaan ansioilla hän avasi Iranissa ravintolan, mutta senkin jälkeen hän jatkoi murhia Syyriassa aina tarvitessaan lisää rahaa.

Murtautuessaan Syyriassa erääseen taloon, hän näki seinällä kuvan Jeesuksesta, ja sanat: ”Jumala on rakkaus” sekä ”Jumala rakastaa sinua.”

Kuva kiinnitti hänen huomionsa, ja siinä olleet sanat jäivät hänen mieleensä.

Jonkin ajan kuluttua Alin ravintolassa työssä oleva henkilö väitteli Ervin-nimisen asiakkaan kanssa. Työntekijä sanoi Ervinille, Raamattujen jakajalle, että hän tunsi Jumalan kironneen hänet, joten hän suhtautui torjuvasti Jumalaan. Väittelyn aikana Ervin sanoi sanat ”Jumala on rakkaus”, ja Ali kuuli sen. Ali lähestyi Ervinin pöytää ja kysyi, mistä hän oli nuo sanat oppinut, sillä hän oli nähnyt ne Syyriassa olleessa kuvassa.

Ervin kertoi Alille Raamatusta, ja siihen kirjoitetuista sanoista. Sitten Ervin poistui ravintolasta ja palasi hetken kuluttua mukanaan Alille tarkoitettu Raamattu.

Viisi päivää myöhemmin Ali soitti Ervinille, ja pyysi tätä tulemaan ravintolaan keskustelemaan. Ervinin saavuttua paikalle Ali alkoi itkeä, ja kertoi haluavansa antaa elämänsä Jeesukselle.

Ervin johti Alin syntisen rukoukseen, ja jatkaa tämän opetuslapseuttamista. Ervin johtaa pientä raamattupiiriä, joka kokoontuu kahdesti viikossa, ja Ali on nyt yksi sen säännöllisistä osallistujista.

Lähteet: Christian Post, Barnabas Fund, Australian Prayer Network

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print