Your Cart

Iran – Uskovia pidätetty joulun aikaan, joukossa afgaanipakolainen

5.1.2024
Esmaeil Narimanpour on ollut aiemminkin pidätettynä. Tuolloin hän joutui myöhemmin osallistumaan ”uudelleenkoulutukseen” imaamin johdolla. Kuva: Article18

Kahdeksan kristinuskoon kääntynyttä, heidän joukossaan afgaanipakolainen, on pidätetty joulun aikaan ja he ovat edelleen pidätettyinä.

Teheranin länsipuolella sijaitsevassa Shahriarissa pidätykset tapahtuivat 11. joulukuuta.

Tuolloin 30 tiedustelupalvelun agenttia suoritti ratsian kotiseurakunnan kokoontumiseen. Paikalla oli silloin noin 25 miestä, naista ja lasta. He olivat kokoontuneet rukoilemaan ja ylistämään yhdessä, sekä suunnittelemaan joulujuhlaa.

Paikalle saapuneilla agenteilla oli lista, josta he lukivat kolme nimeä. Heistä kaksi – hieman yli kolmekymmenvuotias nainen ja 70-vuotias mies – pidätettiin välittömästi. Kolmas uskova, mies nimeltä Siroos Khosravi, pidätettiin kolme päivää myöhemmin, kun hän meni kuulusteltavaksi.

Ratsiasta kaikki kolme kuljetettiin koteihinsa, missä agentit suorittivat kotietsinnät. Muut paikalla olleet määrättiin täyttämään lomakkeet, joilla kysyttiin heidän kristillisestä uskostaan ja siihen liittyvästä toiminnasta. Heille sanottiin, että heidät kutsuttaisiin pian kuulusteltaviksi.

Afgaanipakolainen pidätettiin erikseen. Hänen pidätyksestään ei tiedetä enempää. Hänen kohtalonsa selvisi ainoastaan siksi, että kun Shahriarissa pidätettyjen omaiset menivät syyttäjän toimistoon pidätystä seuraavana päivänä saadakseen tietoa rakkaittensa tilanteesta, he näkivät afgaanimiehen käsiraudoissa heidän kanssaan.

Viides uskova, Esmaeil Narimanpour, joka aiemmin pakotettiin osallistumaan ”uudelleenkoulutusistuntoihin” islamilaisen imaamin kanssa, pidätettiin jouluaattona hänen Dezfulissa, Länsi-Iranissa, sijaitsevaan kotiinsa tehdyn ratsian yhteydessä. Hänen kotinsa tutkittiin ja kristilliset kirjat takavarikoitiin. Hänkin on yhä pidätettynä.

Esmaeilin onnistui soittamaan perheelleen pikaisesti joulupäivänä. Hän kertoi, että häntä pidetään Ahvazissa, noin 150 kilometriä Dezfulista etelään.

Kun hänen perheensä jäseniä meni kysymään lisätietoja, heitäkin kuulusteltiin useiden tuntien ajan.

Ainakin kolme muuta uskovaa pidätettiin joulun aikana Ahvazissa ja Izehissä, 200 kilometriä Ahvazista itään, mutta heidän tilanteestaan ei tällä hetkellä voida kertoa enempää.

Rukoile pidätettyjen puolesta, erityisesti afgaaniuskovan puolesta, joka on hyvin haavoittuvassa asemassa!

Lähde: Article18

Iranilainen pastori kärsimään 10 vuoden tuomiotaan

Iranilaisarmenialainen pastori Anooshavan Avedian ilmoittautui 18.9. Teheranin Evinin vankilaan kärsimään kymmenen vuoden tuomiotaan ”islamin pyhän uskonnon vastaisesta, sitä rikkovasta propagandasta”. Anooshavan Avedian, 61, tuomittiin yli vuosi sitten. Häntä ei kuitenkaan

Lue lisää »

”Rohkeita avauksia Irakissa ja Iranissa” – TV7

Tässä Marttyyrien Äänessä keskustellaan Iranista ja Irakista, missä kristittyjen määrä on pienentynyt. Kaikesta huolimatta Jumala toimii vainojen ja haasteiden keskellä. Satu Panulan haastateltavana toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen.

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print