Your Cart

Iran: Jumalan Sana tuo toivon

Iranin hallinto on yksi kansalaisiaan tiukimmin kuristavista hallinnoista maailmassa.

Ajatollah Khomeinin johtama vuoden 1979 islamilainen vallankumous loi maailman ainoan šiia-islamilaisen teokratian ja muutti perusteellisesti iranilaisten jokapäiväisen elämän.

Nyt monet islamille ja islamilaiselle hallinnolle omistautuneet ovat epätoivoisia. Odotusten ja todellisuuden välinen ristiriita on avannut ovet evankeliumille, joka pyyhkii läpi maan kristillisen median ja Iranin kasvavan kotiseurakuntaliikkeen rohkeiden evankelistojen kautta.

Islamin hylkääminen on kiellettyä ja sen tehneet ovat jatkuvassa vaarassa joutua vangituiksi sekä valheellisesti ”valtion vastaisista teoista” tuomituiksi. Raamattujen omistaminen, painattaminen, maahantuonti tai jakaminen farsin kielellä – jota suurin osa islamista kääntyneistä puhuu – on laitonta. Koska niitä on niin vaikea saada, Raamatut ovat Iranin uskoville kallisarvoinen aarre. Nopeasti kasvava seurakunta tarvitsee kipeästi Raamattuja ja niitä kysytään enemmän kuin koskaan ennen.

Koronan aiheuttamista rajoituksista huolimatta kansainvälisten Marttyyrien Ääni -toimistojen kumppanit onnistuivat salakuljettamaan Iraniin 49 000 Raamattua viime vuonna. Tämän vuoden kunnianhimoinen tavoite on 100 000 Raamatun salakuljettaminen.

Kallisarvoinen Jumalan Sana kuljetetaan salaa rajan yli ja annetaan kristillisille johtajille, jaettavaksi sekä muslimitaustaisille uskoville että muslimeille, jotka ovat uteliaita oppimaan lisää Evankeliumista.

Merab löytää toivon

Merab on 47-vuotias iranilainen mies. Hän oli tehdastyöläinen, mutta menetti työnsä pandemian pakotettua tehtaan sulkemaan ovensa. Hän ei osannut käsitellä synkkää tilannettaan ja vaimo jätti hänet pian.

Selviytyäkseen Merab joutui myymään huonekalujaan ja muita henkilökohtaisia esineitään. Hän masentui syvästi. Lohtua hän alkoi hakea uhkapeleistä ja huumeista. Merab menetti lähes kaikki rahansa ja alkoi kokea itsensä sekä epätoivoiseksi että yksinäiseksi.

Eräänä päivänä hän oli kävelemässä ystävänsä luo, kun auto pysähtyi hänen viereensä. Sitä kuljetti toinen ystävä, Niaz. He olivat olleet työkavereita, kunnes Niaz sai potkut jäätyään kiinni varastamisesta.

Niaz tarjosi Merabille kyytiä. Ajaessaan he juttelivat ja Merab huomasi Niazin muuttuneen. Niaz puhui tavalla, jolla Merab ei ollut aiemmin kuullut hänen puhuvan. Niaz oli hyvin iloisella tuulella ja ylisti Jumalaa.

Merab kysyi, mitä Niazille oli tapahtunut. Niaz kertoi antaneensa elämänsä Jeesukselle, ja elämänsä kohentuneen merkittävästi sen jälkeen.

Niaz näytti Merabille saamansa Raamatun ja kertoi miten kirjan sisältämä totuus ja rakkaus oli muuttanut hänen elämänsä. Merab kiinnostui ja pyysi saada lainata sitä. Sen sijaan, että olisi mennyt suunnitelmiensa mukaisesti uhkapelaamaan, hän meni kotiinsa Raamatun kanssa. Hän ryhtyi lukemaan Raamattua ja viihtyi sen parissa kaksi seuraavaa päivää.

Niiden kuluttua Merab soitti Niazille ja pyysi tätä käymään, jotta ystävä voisi selittää hänelle asioita. Niaz suostui mieluusti. Kyläilyn aikana Niaz innosti Merabin osallistumaan lähistöllä pidettävään kotiseurakunnan tapaamiseen. Muutaman viikon kuluttua Merab antoi elämänsä Herralle.

Merabin elämä on pysyvästi muuttunut. Hän tuntee nyt Herran henkilökohtaisesti ja suhtautuu elämäänsä ja tulevaisuuteensa luottavaisesti. Hän on muuttanut toiselle paikkakunnalle ja löytänyt uuden työn. Kotiseurakuntakin on lähistöllä, ja hän käy siellä säännöllisesti. Siellä hän kasvaa tiedossa, viisaudessa ja ymmärryksessä. Hän saa myös nähdä, kuinka muiden hänen kaltaisteen elämä muuttuu Jumalan Sanan myötä.

Lähde: Marttyyrien Ääni, Australia

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print