Your Cart

Irakin-työn kuulumisia ja rukousaiheita

Pakolaiset ottavat kiitollisina vastaan Mahmudin ja hänen tiiminsä jakamat avustukset.

Irakissa teemme yhteistyötä jordanialaissyntyisen Mahmudin kanssa, ja hänen aloitteestaan päätimme aiemmin tänä vuonna perustaa turvakodin islamista kristinuskoon kääntyneille.

Mahmud koki tarpeen akuuttina, sillä islamin hylkäävät ovat suuressa hengenvaarassa, aivan kuten hän itsekin aikanaan oli, ja heitä on yhä enemmän. Mahmud pääsi viime hetkellä pakoon hänen kohtalokseen kunniamurhaa suunnitelleen perheensä käsistä ja sai suojan kristittyjen ystävien luota.

Turvakodiksi sopiva talo on löytynyt, ja nyt Mahmud kertoo talon sisustamisen olevan käynnissä. Hän arvelee, että ensimmäiset asukkaat voidaan ottaa vastaan vielä tämän kuukauden aikana.

Turvakotiin voidaan ottaa vastaan perheitä, pariskuntia sekä yksittäisiä tulijoita. Siellä he saavat asua, kunnes ovat valmiit siirtymään eteenpäin. Turvakoti ei ole tarkoitettu pelkästään irakilaisille, vaan sinne voi tulla pakenevia kristittyjä myös muista lähialueen maista. Mahdollisuuksien mukaan turvakotiin voidaan sijoittaa myös Suomesta pakkopalautettuja kristinuskoon kääntyneitä irakilaisia, jotka palautus sysää suureen vaaraan. Kotiin päätyneistä huolehtivat muutamat pidemmän aikaa uskossa olleet, heidän tehtävänään on vastata asukkaiden hengellisistä ja käytännön tarpeista.

Pyydämme rukoilemaan turvakodin puolesta. Koti tarvitsee varjelusta, jotta sen sijainti ei paljastu väärille henkilöille. Pyydämme rukoilemaan myös, että juuri oikeat ihmiset löytäisivät sinne.

Mosul ei vielä toipunut Isisistä

Mahmud vierailee säännöllisesti Irakissa, mutta matkat sinne eivät ole vaarattomia. Maalis-huhtikuun vaihteessa hänen lentonsa Irakiin peruuntui kahdesti, koska Isis pommitti lentokenttää, jonne hänen oli määrä lentää. Hän pyytääkin rukoilemaan sekä itselleen että tiimilleen viisautta ja varjelusta matkoille.

Mahmudin oma järjestö tekee laaja-alaista avustustyötä etenkin Isisiä paenneiden parissa.  

Isisiä paenneita kannustetaan palaamaan kotiseuduilleen, mutta monilla heistä ei ole mitään, minne palata. Vaikka olisikin, monet eivät halua palata tuskallisten muistojen vuoksi ja koska he tietävät, että Isisin jäseniä piileskelee yhä siviilien joukossa.

Mahmud on äskettäin järjestänyt Mosulissa viiden sieltä paenneen kristityn perheen kotien kunnostuksen, ja nämä kristityt ovat halunneet palata.

Pääsiäisenä Irakin kristityt järjestivät kulkueita, mutta Mosulin kaupungissa oli hiljaista. Niniven provinssissa lähes 8000 rakennusta tuhoutui sodassa, ja 2600 niistä sijaitsee pelkästään Mosulissa. Tuhoutuneiden rakennusten rauniot ovat synkkä muistutus lähimenneisyydestä, mutta raunioista löytyy edelleen päivittäin ruumiita – sekä Isisin taistelijoita että siviilejä.

Lähteet: Marttyyrien Äänen lähteet, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print