Your Cart

Intiassa uskovien häät johtivat pidätyksiin

Pelkästään Uttar Pradeshin osavaltiossa 52 uskovaa on parhaillaan pidätettynä tai vangittuna.

Marraskuun viimeisenä maanantaina joukko kristittyjä oli kokoontunut hääjuhlaan Azamgarhissa, Uttar Pradeshin osavaltiossa. Juhlat päättyivät yhdeksän pastorin ja hääparin pidätyksiin.

Helluntaiseurakunnan pastori isännöi kodissaan tyttärensä häitä. Juhlavastaanoton ollessa käynnissä äärihindujen paikalle usuttamat poliisit tulivat taloon, takavarikoivat Raamattuja ja muuta kristillistä materiaalia ja väittivät, että meneillään oli käännytystapahtuma.

Uttar Pradesh on yksi niistä Intian osavaltioista, missä on voimassa käännyttämisen kieltävä laki, ja sen rikkomisesta heitä vastaan kirjattiin rikosilmoitus. Tällä hetkellä Intian kristityillä on vaikeinta juuri Uttar Pradeshin osavaltiossa.

Pastori yritti selittää poliiseille, että kyseessä oli vain hänen tyttärensä häät, mutta poliisit eivät piitanneet hänen sanoistaan ja pidättivät pastorit ja juuri vihityn pariskunnan.

”Nykyinen aika on osavaltiossamme hyvin haastavaa”, pastori Uttar Pradeshista kertoo. ”Yli 200 seurakuntaa on suljettu viime kuukausina ja 52 pastoria sekä kristittyä viruu tällä hetkellä vankiloissa eri puolilla Uttar Pradeshia. Kristittyjen on vaikea kokoontua yhteen … tämäkin yhdeksän pastorin pidätys kertoo siitä, miten kristityt eivät voi olla koolla yhtään mistään syystä.”

Toinen pastori kertoo: ”Kristityt elävät siinä pelossa, että heidän kimppuunsa voidaan käydä ilman mitään syytä. Poliisit tarvitsevat toimiakseen ainoastaan valituksen äärihinduilta ja heittävät uskovat käännyttämisen kieltävän lain nojalla vankilaan.”

Intian kristittyjä edustava United Christian Forum (UCF) raportoi äskettäin, miten kristittyjen vaino on viime vuosina kasvanut voimakkaasti ollen tällä hetkellä pahempaa kuin koskaan ennen. Tähän mennessä tänä vuonna Uttar Pradeshissa on kirjattu 149 kristittyjen vastaista tapahtumaa.

Joulun aikaan Intian kristityillä on tapana kulkea yhdessä joululauluja laulaen toisten uskovien koteihin toivottamaan hyvää joulua. Tänä vuonna eteläisessä Karnatakan osavaltiossa kristityt ovat pyytäneet poliiseja suojelemaan laulavia kulkueita pelätessään, että äärihindut voivat pitää niitäkin käännyttämiseen tähtäävinä tilaisuuksina ja hyökätä väkivaltaisesti heidän kimppuunsa.

Lähde: ICC

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print