Your Cart

Intia 75 vuotta – Kristityt rukoilevat maansa puolesta

Intian 75:ttä itsenäisyyspäivää vietettiin maanantaina 15. elokuuta. Edellisenä päivänä kristityt Intian seurakunnissa kautta maan rukoilivat kotimaansa puolesta.

Tuhansissa Intian protestanttisissa ja ortodoksisissa seurakunnissa käytettiin puoli tuntia rukoiluun 40:n erilaisen, Intiaa koskevan, rukousaiheen puolesta.

Intian evankelinen neuvosto (EFI) aloitti Kansallisen rukouspäivän (NDOP) viettämisen kuusi vuotta sitten. Kaksi vuotta myöhemmin siihen liittyi Intian kirkkojen neuvosto (NCCI). EFI edustaa Intian protestanttisia kristittyjä ja NCCI on protestanttien ja ortodoksien yhteinen ekumeeninen neuvosto. Rukouspäivää vietetään Intian itsenäisyyspäivää lähimpänä sunnuntaina, joten tänä vuonna se oli vuorokautta ennen 15. päivän juhlapäivää.

”Jumala rakastaa Intiaa ja tekee työtään täällä”, EFI:n ja NCCI:n yhteisessä rukouskutsussa sanottiin. ”Seurakunta on kutsuttu rukoilemaan ja tekemään töitä Intian rauhan, menestyksen ja vakauden puolesta. Maamme tila ja sen edessä olevat haasteet kehottavat meitä katsomaan kaikkivaltiaan Jumalan puoleen ja rukoilemaan Hänen lakkaamattomia siunauksiaan Intialle.”

Molemmat Intian kristittyjen kattojärjestöt pyysivät kristittyjä ”rukoilemaan hartaasti maamme, johtajiemme ja maanmiestemme puolesta”.

Rukouksissa pyydettiin Jumalan siunausta maalle, ja myös rauhaa ja menestystä – unohtamatta uskonnollisten vähemmistöjen, kuten kristittyjen, nykyisin kohtaamia vaikeuksia.

Rukousaiheet kävivät läpi kaikki yhteiskunnan osa-alueet: terveyttä ja viisautta pääministeri Narendra Modille ja presidentti Droupadi Murmulle. Rukousta muiden poliitikkojen, armeijan, median ja nuorison puolesta. Esiin nostettiin myös yhteiskunnalliset ongelmat: sukupuolten epätasa-arvo, kastiin perustuva syrjintä, köyhyys, lukutaidottomuus sekä uskonnollinen polarisaatio.

Intian seurakunnilta puolestaan pyydettiin, että ne ”puhuisivat rohkeasti totuuden puolesta”, tehden Jeesuksen tunnetuksi ja noudattaen Hänen esimerkkiään nöyryydestä ja myötätuntoisuudesta, ja että ne ”puhuisivat köyhien, sorrettujen ja syrjään työnnettyjen puolesta heitä palvellen”.

Vainottuihin viittaavassa kohdassa pyydettiin, että jokainen intialainen olisi vapaa harjoittamaan uskontoaan ja kertomaan siitä. ”Rukoile Jumalan kärsivien palvelijoiden puolesta: rohkaisua ja rohkeutta”. ”Rukoile, ettei mikään sammuttaisi heidän henkensä paloa palvella Kaikkivaltiasta Jumalaa koko sydämestään.”

Näitä rukouksia kuultiin viime sunnuntaina tuhansissa seurakunnissa kautta Intian.

EFI myös varoittaa:

“Tänä itsenäisyyspäivänä huolta pitäisi kantaa sen siteen puolesta, joka pitää maatamme koossa – uskonnollinen rinnakkaiselo, keskinäinen kunnioitus ja tasa-arvoisuus lain edessä. Uskonnollinen polarisaatio ja kovaäänisen uskonnollisen nationalismin nousu, myrkyllinen uutisointi sosiaalisessa mediassa ja televisiossa, ne ovat suuria haasteita maassamme. Maailma on tuntenut Intian suurimpana liberaalina demokratiana, jonka perustuslaki rakentuu sekularismille, vapaudelle, moninaisuudelle, veljeydelle ja suvaitsevaisuudelle. Nyt tuo mielikuva on vaarassa. Sen tulisi huolettaa kaikkia intialaisia.”

Liitytään rukoukseen Intian seurakuntien puolesta!

Lähde: Christianity Today

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print