Your Cart

Intia: Kuusi kristittyä naista pidätetty pakkokäännyttämisestä syytettyinä

Rukoile pidätetyiksi joutuineiden naisten puolesta. Kuva: Adam Jones Phd – Global Photo Archive

Intian Uttar Pradeshin osavaltiossa poliisit pidättivät kuusi kristittyä naista pakkokäännyttämisestä, kun he olivat koolla juhlimassa syntymäpäiviä sunnuntaina 30. heinäkuuta.

Alustavien tietojen mukaan yksi naisista, Indrakala, järjesti pojalleen syntymäpäivät ja kutsui paikallisia perheitä vieraaksi. Lähes sata kristittyä oli mukana juhlassa.

Syntymäpäiväjuhlien ollessa käynnissä noin 15 äärihindua tunkeutui kotiin ja syytti kristittyjä pakkokäännyttämisestä. Äärihindut uhkailivat kristittyjä, kuvasivat paikalta videoita ja varastivat kirjallisuutta viedäkseen ne poliisille todisteeksi.

Paikalle saavuttuaan poliisit eivät sanoneet mitään kristittyjä häiriköiville äärihinduille, sen sijaan he pidättivät kyseiset kuusi naista ja nostivat heitä vastaan syytteet pakkokäännyttämisestä. Naiset ovat Indrakala, Subhagi Devi, Sadhana, Samata, Anita ja Sunita.

”Yksi naisista on liikuntavammainen, yksi on kolmen pienen lapsen leskiäiti, ja yksi on naimaton nuori tyttö”, kertoi isä Vineet Pereira.

”Uttar Pradeshin tilanne on nykyisin sellainen, että kristityt eivät voi edes rukoilla kodeissaan. Tämä tapahtuu aikana, jolloin Intia juhlii 75-vuotista itsenäisyyttään.”

“Meitä ei ole ainoastaan estetty vapaasti ylistämästä Jeesusta, nyt emme voi edes viettää syntymäpäiviä”, isä Pereira valitti.

”Uskonnollisten materiaalien hallussapito kotona ei ole rikos. Kuinka tällaista voidaan käyttää tekosyynä pakkokäännyttämisestä syyttämiselle?”

Naisten ensimmäinen anomus takuita vastaan vapaaksi pääsystä hylättiin. Seuraava käsittely pidetään tiistaina 16. elokuuta.

“Pidätetyt naiset ovat hyvin köyhiä ja heidän perheidensä tilanne on kurja. Perheenjäsenet syyttävät paikallista pastoria, että hän on vastuussa naisten pidätyksistä ja vaativat, että pastori maksaa kaikki kulut ja hankkii heidät vapaiksi mahdollisimman pian”, eräs paikallinen pastori kertoo.

Uttar Pradeshista on tullut Intian vaikein osavaltio kristittyjen kannalta. Kristityille suunnattua avustuspuhelinta ylläpitävä United Christian Forum on tilastoinut tämän vuoden viideltä ensimmäiseltä kuukaudelta yli 80 vainoksi luokiteltavaa tilannetta.

Lähteet: Asia News, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print