Your Cart

Intialaiset Sukbati ja Unga valitsivat anteeksiannon

Sukbati ja hänen lapsensa rukoilevat Ananthramin murhaajien puolesta.

Sukbati ja Unga eivät tunne toisiaan, mutta heillä on paljon yhteistä. Molemmat asuvat Odishan osavaltiossa Intiassa ja molemmilla on vahva usko Jeesukseen. Lisäksi kumpikin on kokenut uskonsa vuoksi suuren menetyksen.

Maolaiskapinalliset murhasivat Sukbatin aviomiehen, Ananthramin, vuonna 2019. ”Kuultuani, että mieheni oli tapettu, pelkäsin heidän tulevan tappamaan koko perheen”, Sukbati sanoi. ”Hänen kuolemansa jälkeen meitä on uhattu joitakin kertoja.”

Ungan kärsimyksen aiheuttivat äärihindut. He tappoivat Ungan 16-vuotiaan pojan, Samarun, vuonna 2020. ”He olivat päättäneet tappaa meidät, jotta kylässä ei olisi yhtään kristittyä”, Unga sanoi.

Usko korvaa aatteen

Sukbati ja Ananthram kääntyivät kristinuskoon ja kävivät kasteella vuonna 2018 erään sukulaisen kerrottua heille evankeliumin. Sitä ennen Ananthram oli tukenut vasemmistolaisia naxaliitteja, jotka taistelevat Intian hallintoa vastaan.

Useiden kyläläisten tavoin Ananthram tuki naxaliitteja lähinnä välttyäkseen päätymästä heidän vihamiehekseen. Uskoon tultuaan Ananthramin ja Sukbatin prioriteetit kuitenkin muuttuivat. He alkoivat osallistua seurakunnan toimintaan ja lakkasivat tukemasta naxaliitteja. Silloin alkoi vaino.

Ensin naapurit ryhtyivät hyljeksimään heitä. Kyläläiset katkaisivat sähköt heidän kodistaan ja hakkasivat Ananthramin käskien häntä lopettamaan kristillisen toimintansa. Ananthram ei suostunut, joten kyläläiset kertoivat hänen uskostaan naxaliiteille ja väittivät, että hän on poliisin tiedonantaja.

Pian naxaliitit vaativat Ananthramin tilille väitteistä, mutta hän vakuutti heille, että ei ollut koskaan ottanut vastaan rahaa poliiseilta. ”Olen Jeesuksen seuraaja”, hän sanoi, ”en poliisin tiedonantaja. Ansaitsen perheeni elannon peltotöitä tekemällä.”

Helmikuisena iltana vuonna 2019 Ananthram meni vastaamaan ovelta kuuluvaan koputukseen ja sai vastaansa naxaliitit. Miehet tarttuivat Ananthramiin, sitoivat kädet selän taakse ja ryhtyivät raahaamaan häntä pois. Perheen 7-vuotias poika yritti seurata isäänsä. Joukkio uhkasi tappaa pojan, joten poika juoksi setänsä luokse hakemaan apua. Poika ja setä etsivät Ananthramia sinä yönä, mutta turhaan.

Seuraavana aamuna he löysivät Ananthramin ruumiin tien reunasta muutaman kilometrin päästä kotoa. Ruumiin viereen oli jätetty viesti, jossa varoitettiin muita seuraamasta Kristusta.

Isän tuskallinen menetys

Ungan pojan, Samarun (pienessä kuvassa) surman jälkeen kymmenen perhettä hänen kylässään on tullut uskoon.

Vuosi myöhemmin kepein ja tikarein aseistautuneet äärihindut piirittivät Ungan kodin iltayhdentoista aikaan. Unga ei ollut kotikylässä ja poika, Samaru, oli yksin kotona. Samaru tiesi, ettei isästä olisi apua, joten hän soitti sedälleen. Tämä rohkaisi häntä rukoilemaan ja olemaan urhea odottaessaan setää avukseen.

Setä saapui paikalle juuri kun joukkio oli murtautunut taloon. He päihittivät helposti sekä Samarun että sedän ja ottivat heidät mukaansa. Setä pääsi heiltä pakoon, mutta Samaru raahattiin metsään.

Kun Unga palasi kotiin ja kuuli poikansa sieppauksesta, hän ilmoitti välittömästi poliisille. Pastorit, kylän kristityt perheet ja poliisit etsivät Samarua viikkoja, kunnes hänen ruumiinsa löytyi syvältä viidakosta. Poikansa runnellun ruumiin nähdessään Unga lyyhistyi itkien maahan.

Samarun murha ei ollut ensimmäinen kerta, kun perhe oli kokenut vainoa. Kotikylän hindut olivat hakanneet Ungan ja hänen veljenpoikansa julmasti vuonna 2017. Kyläläiset olivat myös kieltäneet kristittyjä ottamasta vettä kylän kaivosta, eikä heille myyty kylän kaupoista.

Ei paluuta

Kristuksen seuraaminen on maksanut paljon Sukbatille ja Ungalle, mutta he seuraavat Kristusta vankkumatta.

Kysyttäessä, miksei Sukbati palaa hinduismiin, joka tarjoaisi hänelle ja viidelle lapselleen paljon helpomman elämän, Sukbati todistaa horjumattomasta uskostaan Kristukseen. ”Ananthramin eläessä hän neuvoi meitä: ’Älkää luopuko Jeesuksesta’. Me olemme tulleet tuntemaan totuuden, emmekä voi perääntyä. Vaikka mieheni menetti henkensä uskonsa tähden ja lapsista huolehtiminen on vaikeaa ilman häntä, en voi luopua Jeesuksesta, sillä Hän pitää huolen minusta ja lapsistani.” Sukbati ja lapset ovat kylän ainoat kristityt, mutta kertovat silti rohkeasti evankeliumia jokaisen tilaisuuden tullen.

Ungan katse on yhtä päättäväisesti kohdistettuna Kristukseen. ”Olemme kokeneet Herran rakkauden. Tietä takaisin ei ole.” Samarun murhan jälkeen kymmenen kylässä asuvaa perhettä on tullut uskoon.

Sekä Sukbati että Unga kohtaavat toisinaan rakkaittensa tappajat. Sukbati sanoo, ettei tunne vihaa heitä kohtaan, jotka tappoivat hänen miehensä, ja hän rukoilee heidän tulevan tuntemaan Kristuksen. Myös Unga rukoilee poikansa tappajien puolesta, että hekin tulisivat uskoon.

”Heidät nähdessäni en tule vihaiseksi”, Unga sanoo. ”Hymyilen heille, rakastan heitä ja rukoilen heidän puolestaan, sillä heidänkin on saatava tuntea Jeesus. On parempi kohdata ongelmia Herran tähden ja voittaa iankaikkisuus Herran kanssa, kuin elää synnissä ja joutua helvettiin. Älä pelkää heitä, jotka voivat tuhota ruumiisi, pelkää Herraa.”

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print