Your Cart

Intiassa kristittyjen vaino jyrkässä kasvussa

Intian kristittyjen on yhä vaikeampi kokoontua yhteen.

Intian kristittyihin kohdistuva vaino on alkuvuonna pahentunut huomattavasti ainakin kahdeksassa osavaltiossa. Viimeisen kuukauden aikana on tilastoitu ainakin 14 väkivaltaista hyökkäystä sekä 12 tapausta, joissa kristitty on pidätetty valheellisesti pakkokäännyttämisestä syytettynä.

United Christian Forum on kristittyjen oikeuksia puolustava intialainen järjestö. Järjestöllä on tarjolla maksuton puhelinnumero, jonne soittajat voivat ilmoittaa kristittyihin kohdistuneista väkivaltaisuuksista ja muusta vainosta. Viime vuonna ilmoituksia tuli 486 kappaletta. Luku oli kaikkien aikojen korkein Intian itsenäistymisen jälkeen. Tänä vuonna jo tapahtuneet antavat aihetta pelkoon, että lukema tulee tänä vuonna olemaan sitäkin korkeampi.

Pastori Madhu on yksi väkivaltaa kokeneista. Uhkaukset häntä kohtaan olivat kestäneet sitä ennen kuukauden. Lähes sata BJP:n (Intiaa hallitseva puolue) kannattajiksi epäiltyä hyökkäsi häntä vastaan syyttäen häntä pakkokäännyttämisestä. Pastori Madhu pidätettiin, mutta hänet päästettiin vapaaksi kaksi päivää myöhemmin. ”Olin järkyttynyt nähdessäni, kuinka rukoushuoneeni tuhottiin täysin”, pastori Madhu kertoo. ”En tiedä mistä hakea apua, sillä olen vapaalla takuita vastaan. Alkaa käydä yhä vaikeammaksi kokoontua yhteen ylistämään ja rukoilemaan, erityisesti täällä minun alueellani Shivmogassa, Karnatakan osavaltiossa.”

Uttar Pradeshin osavaltiossa äärihindut hakkasivat pastori Rakashin ja kaksi hänen perheensä jäsentä, koska he rukoilivat. Kaikki kolme joutuivat yli viikoksi sairaalaan. “He halusivat polttaa meidät elävältä rukoushuoneen mukana, mutta Jumalan armosta päädyimme sairaalaan”, pastori Rakash kertoo. ”He hakkasivat meitä rajusti nyrkeillä, potkivat meitä vatsaan ja löivät minua kepillä päähän. Minä kaaduin maahan ja päätäni särkee edelleen sietämättömän kovasti.”

”Jokainen seurakunta minun alueellani on radikaalien hinduryhmien uhkailema”, kertoo Karnatakassa toimiva pastori. ”Tämä on viides väkivaltainen tapahtuma sen jälkeen, kun pakkokäännyttämisen kieltävän lain säätäminen aloitettiin viime joulukuussa. Laki ei ole vielä voimassa, mutta vaino on lisääntynyt niin, että kristittyihin kohdistuu valtavaa painostusta.”

Madhya Pradeshissa viisi pastoria pidätettiin pakkokäännyttämisestä syytettyinä. ”Useat kotiseurakunnat ovat joutuneet lopettamaan sunnuntaiset kokoontumisensa meidän alueellamme”, eräs pastori kertoo. ”Viime vuonna, heti pakkokäännyttämisen kieltävän lain tultua voimaan, kristittyjen tilanne muuttui huomattavasti ja kristittynä eläminen on lähes mahdotonta.”

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print