Your Cart

Intian pastorit väistelevät ansoja

Intiassa pastoreiden on nykyisin oltava tarkkoja välttääkseen joutumasta kaltereiden taakse.

Intian Madhya Pradeshin osavaltiossa pastorit ovat ryhtyneet kirjaamaan ylös seurakunnan tilaisuuksiin osallistuvien nimet suojellakseen itseään valheellisilta syytöksiltä pakkokäännyttämisestä.

”Elämme hyvin vaikeita aikoja. Tavallisten seurakunnan kokoontumisten väitetään olevan käännytystilaisuuksia ja valheellisia rikosilmoituksia kirjataan pastoreita vastaan”, kertoo pastori Biju Thomas.

Yhdeksässä Intian osavaltiossa voimassa olevat pakkokäännyttämisen kieltävät lait ovat asettaneet kristityt ahtaalle. Uskosta kertoessaan tai jopa vain yhteen kokoontuessaan he ovat vaarassa joutua valheellisesti syytetyiksi.

Hän epäilee äärihindujen yrittäneen saada hänet ansaan sunnuntaina 31. lokakuuta, kun hänen seurakuntansa kokoontui yhteen Satnassa. Tilaisuuden alkaessa rukoushuoneeseen saapui ennestään tuntematon nuori mies vanhemman miehen seurassa, jonka he arvelevat olleen äärihindu. Vähän sen jälkeen paikalle saapui joukko äärihinduja mukanaan poliiseja. Joukkio ryhtyi syyttämän pastoria laittomasta käännyttämisestä.

Nuori mies kertoi poliiseille, että hänet oli tuotu rukoushuoneelle kristinuskoon käännytettäväksi. Seurakuntalaiset kiistivät tämän ja sanoivat, että he eivät olleet nähneet nuorta miestä koskaan aiemmin. Pian sen jälkeen nuori mies ja hänen seurassaan ollut mies livahtivat pois.

”Tämä tapaus osoitti meille, että meidän on ryhdyttävä kirjaamaan ylös kaikki tilaisuuksiimme tulevat sekä rukoushuoneella että yksityisemmissä rukouspiireissä”, pastori Biju sanoo. Hän odottelee kuulevansa poliiseilta, syytetäänkö häntä ja viittä muuta seurakuntalaista pakkokäännyttämisestä.

”Meidän on myös estettävä ulkopuolisia tulemasta tilaisuuksiimme, erityisesti meille entuudestaan tuntemattomia. Muutoin kuka tahansa voi syyttää meitä valheellisesti.”

Pastori Vinod Karvel ymmärtää pastori Bijun tilanteen. Hän istui itse putkassa 16 päivää toisen pastorin kanssa, kun heidän väitettiin syyllistyneen laittomaan käännyttämiseen. Pastorit olivat syyskuun alussa poistumassa Satnassa asuvan uskovan kotoa, kun äärihindut hakkasivat heidät ja sen jälkeen poliisit pidättivät heidät. Pastorit vapautettiin, kun asunnon omistaja kiisti pastoreita vastaan esitetyt syytteet.

”On viisasta kerätä tilaisuuksiin tulijoiden allekirjoitukset, jotta valheellisia syytöksiä ei voida esittää”, pastori Vinod sanoo.

Madhya Pradeshissa otettiin käyttöön maaliskuussa entisestään kiristetty käännyttämisen kieltävä laki. Lain rikkomisesta voi seurata kolmesta kymmeneen vuotta vankeutta.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print