Your Cart

Intiassa hindupappi vaatii kristittyjä mestattaviksi, väkivalta yltyy

”Maailman suurimmaksi demokratiaksi” kutsutussa Intiassa kristityt kohtaavat jatkuvasti kasvavaa vainoa.

Lokakuun ensimmäisenä päivänä Chhattisgarhin osavaltiossa järjestettiin joukkokokous väitetystä hindujen pakkokäännyttämisestä kristinuskoon. Tilaisuudessa puhui tunnettu paikallinen hindupappi Swami Parmatmanand. Paikalla oli myös hallitsevan BJP-puolueen korkea-arvoisia edustajia.

Tilaisuudessa Swami Parmatmanand vaati mestaamaan pakkokäännyttämiseen syyllistyvät.

”Minä olen pyhimys. Minä en välitä, sanon teille selkeästi. Meidän kylissämme ihmisillä on kirveitä. Miksi teillä on niitä? Mestatkaa heidät – heidät, jotka tulevat käännyttämään. Nyt sanotte, että lietson vihaa, vaikka olen pyhimys. Mutta toisinaan on tärkeää ruokkia liekkejä. Minä sanon teille: jos joku tulee kotiinne, kadulle, asuinalueellenne, kyläänne, älkää armahtako heitä”, hän sanoi.

Tätä nykyä pakkokäännyttämiseksi voidaan Intiassa tulkita mikä tahansa kristittyjen yhteinen kokoontuminen.

Sanoista tekoihin

Hieman yli kaksi viikkoa myöhemmin, sunnuntaina 17. lokakuuta, yli 50 kristittyä oli kokoontunut erään uskovan kotiin rukoilemaan Raipurin kaupungissa Chhattisgarhissa.

Kristityt olivat juuri illastaneet, kun kyläläiset kerääntyivät talon ympärille. Joukkio alkoi häiriköidä ja painostaa kristittyjä lausumaan hindutervehdyksiä. Kristityt kieltäytyivät, ja joukkio kävi heidän kimppuunsa.

Erästä miestä potkittiin rintaan ja selkään, kun taas eräs nainen pakotettiin syömään lehmänlantaa. Jotkut naiset loukkaantuivat, kun joukkio ryhtyi heittelemään heitä kivillä.

Iltakahdeksalta muutama poliisi tuli paikalle ja yritti suojella kristittyjä. Heidät, joukossa myös lapsia, vietiin kuitenkin turvaan poliisiasemalle vasta puolen yön aikaan.

Poliisiasemalla kirjattiin rikosilmoitus joukkoa vastaan. Siinä kerrottiin heidän ahdistelleen kristittyjä ja vahingoittaneen heidän ajoneuvojaan. Kristityt päästettiin lähtemään noin neljältä aamulla.

Rikosilmoitukselle ei ole tapahtunut mitään sen jälkeen, ja kristityt elävät pelon vallassa. Heille ei ole myöskään palautettu heidän kulkuneuvojaan ja poliisit ovat kieltäytyneet antamasta niitä takaisin.

Äskettäin Intiassa julkaistiin raportti nimeltään ”Christians Under Attack in India” (Kristityt hyökkäyksen kohteena). Sen mukaan Intiassa on tänä vuonna syyskuun loppuun mennessä tapahtunut yli 300 kristittyihin kohdistunutta hyökkäystä. Jos sama suuntaus jatkuu loppuvuoden, tämä vuosi tulee olemaan jälleen viime vuotta pahempi. Väkivaltaisia hyökkäyksiä kristittyjä vastaan on tapahtunut Intiassa vuosi vuodelta enemmän sen jälkeen, kun BJP-puolue tuli valtaan vuonna 2014.

Lähteet: The Wire, Christian Solidarity Worldwide, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print