Your Cart

Intian väkirikkain osavaltio, kristityille vaikein

Suuren rakkauden symboli ja toisinaan koko Intian tunnetuin rakennus sijaitsee Uttar Pradeshissa. Kuva: Pixabay

Uttar Pradesh on Intian väkirikkain osavaltio yli 200 miljoonalla asukkaallaan. Samalla se on tällä hetkellä myös kristityille vaikein alue tuossa maassa.

Uttar Pradesh on yksi niistä Intian osavaltioista, joissa on voimassa ”pakkokäännyttämisen” kieltävä laki. Kuten muuallakin Intiassa, Uttar Pradeshissakin laki tarkoittaa käytännössä sitä, että tavanomaisia kristillisiä jumalanpalveluksia ja uskovien kokoontumista yhteen voidaan pitää pakkokäännyttämistilaisuuksina.

Tämän vuoksi osavaltion kristittyjä häiritään, uhkaillaan, rukoushuoneisiin hyökätään ja uskovia pahoinpidellään. Tekoihin syyllistyvät äärihindut toimivat viranomaisten hiljaisella hyväksynnällä, ja toisinaan he osallistuvat siihen itsekin.

Pastori ja hänen vaimonsa pidätettiin, kun satapäinen äärihindujen joukko hyökkäsi heidän seurakuntansa jumalanpalvelukseen Azamgarhin alueella. Toisaalla kaksi pastoria oli vierailemassa uskovan luona, kun heidän saapumisensa huomannut naapuruston asukas valitti poliiseille, että käynnissä oli käännyttäminen. Molemmat pastorit pidätettiin. Vielä kolmannessa tapauksessa kristittyjen kimppuun käytiin, kun he olivat opettamassa Raamattua Lakhimpur Kherin alueella.

Erään pastorin pidätys ei jäänyt vain siihen: poliisit hakkasivat hänet poliisiasemalla niin pahoin, että hän ei päässyt omin jaloin pois asemalta lähes vuorokautta myöhemmin. Poliisit hakkasivat häntä raipoilla, vöillä ja kepeillä ja vaativat häntä ylistämään hindujumalia.

Kristittyjen ahdistelu, hyökkäykset ja pidätykset ovat lisääntyneet hälyttävässä määrin Uttar Pradeshissa.

Pastoreiden kärsiessä telkien takana heidän perheensä kärsivät ulkopuolella. Eräs nimettömänä pysyttelevä pastori kertoo tietävänsä 16 pastoria, jotka juuri sillä hetkellä olivat osavaltiossa pidätettyinä. ”Kun perheen elättäjä pidätetään, koko perhe kärsii. Monilla syrjäseutujen pastoreilla ei ole varmuusvarastoja, joten perheen eläminen käy vaikeaksi”, pastori selittää.

Uttar Pradeshissa tapahtuva vaino on ennen näkemätöntä. Alueen kristittyjen yhteisö käy yhä pelokkaammaksi sen suhteen, mitä seuraa, jos he harjoittavat uskoaan.

Uttar Pradeshissa on vallassa Intian pääministeripuolue BJP, jonka valtakaudella vuodesta 2014 väkivalta Intian kristittyjä vastaan on lisääntynyt kautta maan.

Rukoillaan Uttar Pradeshin ja koko Intian vainottujen kristittyjen puolesta!

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print