Your Cart

Intian kristityt viruksen ja vainon ristitulessa

Toukokuun viimeisenä päivänä viranomaiset pidättivät neljä kristityn perheen jäsentä. Hindunationalistit syyttivät heitä koronarajoitusten ja kyseisen osavaltion käännyttämisen kieltävän lain rikkomisesta, vaikka he olivat ainoastaan rukoilemassa perheen kesken omassa kodissaan.

Turvallisuutensa vuoksi peitenimellä esiintyvä ”Ramesh”, hänen kaksi veljeään ja heidän isänsä olivat 12 tuntia poliisien kuulusteltavina. Lopulta poliisit pakottivat heidät kirjoittamaan anteeksipyyntökirjeen koronarajoitusten rikkomisesta.

Eri puolilta Intiaa kantautuu tietoja, joiden mukaan äärihindut ovat käyttäneet pandemiaa aseenaan kristittyjä vastaan. Toisinaan kristittyjä on valheellisesti syytetty koronasääntöjen rikkomisesta, toisinaan heistä levitetään mielikuvituksellisia salaliittoteorioita.

Toukokuun lopulla kristitty lääkäri Sandhya Tiwary vieraili muiden lääkärien tavoin koronapotilaiden kodeissa Madhya Pradeshin Bainan kylässä. Äärihindut syyttivät valheellisesti häntä laittomasta käännyttämisestä ja kuvasivat videon, jossa nähtiin Tiwaryn tarjoutuvan rukoilemaan sairaiden puolesta.

Videota levitettiin sosiaalisessa mediassa, ja Madhya Pradeshin osavaltion johto hyllytti Tiwaryn.

Tiwary kuvasi vastineeksi oman videon, joka sekin lähti nopeasti leviämään sosiaalisessa mediassa. Videolla hän sanoo: ”Mitä väärää on siinä, että kertoo ihmisille Jumalan parantavan? En käskenyt kenenkään kääntyä, enkä pakottanut ketään rukoilemaan Jeesusta. Minä olen kristitty, ja sanoin heille ainoastaan, että Jeesus parantaa.”

Toisessa tapauksessa Acharya Balakrishna lähetti twiitin Baba Ramdevin puolesta, joka on kuuluisa, televisiosta tuttu joogaguru. Twiitissään hän väitti, että koronapandemia on ”salaliitto, jonka tavoitteena on käännyttää koko maa kristinuskoon ja kääntää ihmiset joogaa ja ayurvedaa vastaan.” Twiitissä kristittyjä syytettiin koronapandemiasta ja yllytettiin ihmisiä ostamaan koronan nujertamiseksi Acharya Balakrishnan ja Baba Ramdevin valmistamia ayurveda-tuotteita.

Intian lääkäriliiton (IMA) johtaja tri J. A. Jeyalal ilmoitti kuitenkin, ettei Intian lääkäriliitto ole todistanut ayurvedan tehokkuutta koronaa vastaan. Sattumoisin tri Jeyalal on myös kristitty, ja pian hänestä tuli seuraava vihan kohde.

Eräs asianajotoimisto teki tri Jeyalalista rikosilmoituksen IMA:n käyttämisestä ”kristinuskon levittämiseen”. Toimisto pyrki estämään tri Jeyalalia kirjoittamasta, puhumasta missään mediassa, tai julkaisemasta mitään hinduismin tai ayurvedan vastaista.

Intian haastavan koronatilanteen aikana intialaiset ovat pääosin auttaneet toisiaan selviytymään kastiin, ihonväriin, tai edes uskontoon katsomatta. Toisiaan tukevien naapureiden kuullaan usein käyttävän sanontaa “ihmisyys on täydessä kukoistuksessaan”.

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print