Your Cart

Nuorelta intialaiskristityltä evätty työ uskon vuoksi

Kuluneiden kuuden vuoden aikana Intiassa lisääntynyt vaino on noussut kansainvälisiin uutisotsikoihin. Hyökkäykset kristittyjä ja heidän rukoushuoneitaan vastaan ovat lisääntyneet Intiaa hallitsevan BJP-puolueen alaisuudessa vuosi toisensa perään.

Intian kristityt kohtaavat nyt vainoa enemmän kuin koskaan aiemmin.

Heidän joukossaan on 25-vuotias nuori nainen, Shanthi Gundiya (nimi muutettu). Äskettäin Shanthilta evättiin hänelle jo luvattu työpaikka, kun äärihindut painostivat hänen tulevaa työnantajaansa.

Seitsenlapsiseen perheeseen kuuluva Shanthi tulee Mahdya Pradeshin osavaltiosta. Hänen perheelleen työpaikan epääminen on ollut musertava takaisku.

“Luku- ja kirjoitustaidottomat vanhempani panostivat niin paljon koulutukseeni, ehkä enemmän kuin mihin heillä oli ollut varaa. He toivoivat, että minä saisin kunnollisen työpaikan”, Shanthi kertoo. ”Vanhemmillani ei ollut rahaa maksaa kaikkien seitsemän lapsen ammatillista koulutusta. Minulle tarjottiin se mahdollisuus. He toivoivat, että minä saisin työpaikan, jonka turvin koko perheen olot kohenisivat.”

Helmikuussa Shanthi oli yksi 17 hakijasta paikallishallinnossa avoinna olevaan hallinnolliseen virkaan. Shanthi tuli valituksi tehtävään erinomaisten arvosanojensa ansiosta.

“Odotin innolla virallista nimityskirjettäni saapuvaksi”, Shanthi kertoo. ”Minut valittiin, koska tehtävä annettiin akateemisten saavutusten perusteella. Asiat kuitenkin kääntyivät minua vastaan, kun uutinen valinnastani levisi kotikylässäni.”

Kyläpäällikkö tukenaan äärihindulaisen RSS-järjestön johtajat painostivat Shanthin palkannutta virkamiestä. He sanoivat, ettei tämän tulisi palkata Shanthia, sillä tämä on tunnustava kristitty.

”Helmikuun 24. päivänä menin minut palkanneen virkamiehen toimistoon tiedustelemaan hyväksymiskirjeeni perään”, Shanthi kertoo. ”Virkamies kertoi minulle, että RSS:n johtajat ja kyläpäällikkö olivat vastustaneet nimitystäni, koska käyn seurakunnassa. Hän neuvoi minua lähestymään ylempää viranomaista maakuntajohdossa – ehkä hän voisi silti nimittää minut tehtävään.”

”Olin järkyttynyt kuullessani, että RSS:n johtajat ja kyläpäällikkö olivat jo käyneet hänenkin luonaan estämässä nimitykseni”, Shanthi jatkaa. ”Oli vaikeaa, ja hyvin suuri pettymys luopua siitä työstä.”

”Palasin kotiin raskain sydämin”, Shanthi sanoo. ”Tiesin, että voisin ryhtyä oikeudellisiin toimiin työpaikkani puolesta, mutta pelkäsin sen seurauksia paikalliselle seurakunnalle. Se olisi antanut kristittyjen vastaisille roistoille vain yhden syyn lisää aiheuttaa hankaluuksia muille kristityille.”

Shanthi päätti jättää asian sikseen. Päätös oli vaikea, olivathan hänen vanhempansa tehneet paljon uhrauksia hänen koulutuksensa eteen.

”Se oli vanhemmilleni raskasta”, Shanthi kertoo. ”Tunsin kuitenkin ylpeyttä heidän sanoessaan, että minun ei pitäisi murehtia työpaikan menetystä. He sanoivat, ettemme tekisi myönnytyksiä uskomme suhteen mistään syystä. Palvelemme edelleen Jeesusta, vaikka hyvä työpaikka vietäisiinkin siksi pois.”

Shanthi ja hänen perheensä ovat yksi tuhansista kristityistä intialaisperheistä, jotka joutuvat kokemaan vainoa uskonsa tähden. Uutiset fyysisistä hyökkäyksistä, seurakuntien sulkemisista, omaisuuden tuhoamisesta, uhkailuista, syrjinnästä ja valheellisista rikossyytteistä ovat päivittäisenä muistutuksena Shanthille ja hänen perheelleen siitä, mitä Intian kristillinen yhteisö joutuu kokemaan.

”Kuulemme pelottavia uutisia seurakuntien sulkemisista ja fyysisestä väkivallasta”, Shanthi sanoo. ”Se on huolestuttavaa. Mutta me luotamme siihen, että elämämme on Jumalan käsissä.”

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print