Your Cart

”Palvelen vain Häntä”

Intialainen Ratna Mandi on 21-vuotias nuori nainen, joka asuu Odishan osavaltiossa. Ratna kärsi 18-vuotiaasta lähtien verivirtsaisuudesta. Sairauden alusta seuranneet kaksi vuotta hän oli masentunut ja kävi yhä heikommaksi. Lopulta hän ei enää kyennyt töihin. Ratnan vanhemmat veivät häntä lääkäriltä seuraavalle ja tunnettujen noitatohtorien luo, kuluttaen tuhansia euroja tyttärensä hoitoon. Mikään ei auttanut.

Ratna ei uskonut koskaan parantuvansa, joten viimeisenä oljenkortenaan hän päätti osallistua salaa kristilliseen jumalanpalvelukseen. Hän lähestyi pastoria, kertoi tälle sairaudestaan ja pyysi rukousta. Pastori siunasi vesilasin, antoi sen Ratnalle, ja sen jälkeen koko seurakunta rukoili hänen puolestaan. Kolme päivää myöhemmin Ratnalla ei ollut enää kipuja, ja heikotus oli kaikonnut.

Joitakin päiviä tämän jälkeen Ratnan äiti alkoi tuntea vartalossaan kipua kauttaaltaan. Lääkärit ja noitatohtorit eivät pystyneet parantamaan häntäkään. Joidenkin kuukausien kuluttua Ratna puhui varovasti äidilleen: “Tiedäthän, että kärsin useita vuosia, ja lopulta parannuin. Jos haluat, tule kanssani edes kerran seurakuntaan.” Äiti suostui, ja hänenkin puolestaan rukoiltiin.

Hämmästynyt äiti tunsi kivun kaikkoavan ruumiistaan lähes välittömästi. Ratnan vanhempi sisar, Daimati, näki äitinsä ja siskonsa parantuvan, joten hänkin neljän tyttärensä kanssa asetti uskonsa Jeesukseen Kristukseen viime joulupäivänä.

Vastustus herää

Naisten uskoontulo alkoi hermostuttaa kylän hindujohtajia. ”Jos et estä vaimoasi ja lapsiasi, me tulemme yhdessä, tuhoamme kotisi ja häädämme sinut kylästä”, he uhkailivat Ratnan isää, Sunadharia. ”He käyvät seurakunnassa, koska tyttäreni ja vaimoni paranivat kristillisen rukouksen johdosta”, Sunadhar kertoi. ”Jos kiellän heitä käymästä siellä, he eivät tottele minua. Tulkaa itse sunnuntaina ja kieltäkää heitä menemästä kirkkoon.”

Helmikuun 14. päivänä 11 kyläläistä keskeytti jumalanpalveluksen. He olivat tulleet etsimään Ratnaa ja hänen perhettään. ”Olet hindutyttö, jonka ei kuuluisi käydä kirkossa. Lähde pois täältä, äläkä koskaan palaa!” huusi Rajat, hindupappi. “Kun olin kolme vuotta sairaana, kukaan ei tullut katsomaan minua. Luulin toivottomana, että kuolen, mutta Jeesuksen Kristuksen armosta olen täysin parantunut ja elossa. Sen vuoksi en koskaan hylkää häntä mistään hinnasta”, Ratna vastasi.

Rajat kiskaisi huivin Ratnan kasvoilta ja löi häntä. ”Sinä koettelet meitä”, hän sanoi. Sitten Rajatin mukana tulleet miehet alkoivat pahoinpidellä seurakuntalaisia ja Ratnaa. Jälleen Rajat vaati Ratnaa palaamaan hinduismiin, ja jälleen hän kieltäytyi.

Seuraavaksi miehet ja Ratnan isä raahasivat hänet, hänen äitinsä, pastorin ja hänen vaimonsa poliisiasemalle. ”Tämä nainen, Ratna, on kääntynyt kristinuskoon ja yrittää käännyttää muita. Pidättäkää hänet!” Poliisit kuulivat Ratnan tarinan, jonka hänen isänsä myös vahvisti.

”Palvelen vain Häntä”

”On hyvä, että olet parantunut, mutta jos nyt jatkat seurakunnassa käymistä, yhteisösi hylkää sinut ja minun on pakko ryhtyä toimiin”, varoitti apulaispoliisipäällikkö. Ratna vastasi, että kukaan hänestä nyt niin huolta kantavista ei ollut välittänyt hänestä, kun hän oli sairas. Rajat ei vienyt häntä sairaalaan tai käynyt katsomassa häntä. ”Vaikka kuolisin, en palaa temppeliin”, Ratna vastasi. ”Sinulla ei ole oikeutta seurata tuota ulkomaalaista jumalaa”, poliisi intti. ”Lähetän sinut vankilaan, jos jatkat.” Tyttärensä järkähtämättömyyden vuoksi Ratnan isä heitti hänet ulos kotoa. Nyt Ratna ja hänen äitinsä asuvat siskon ja tämän neljän lapsen luona.

Kaikesta tapahtuneesta huolimatta Ratna sanoo: ”Jumala paransi minut. Uskon vain Häneen ja palvelen vain Häntä.”

Lähde: International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print