Your Cart

Intian kristityt vaativat viranomaisilta suojelua

Intialaisia kristittyjä poltetun kodin raunioilla.

Viimeisin väkivallan aalto Chhattisgarhin osavaltion alkuperäiskansaan kuuluvia kristittyjä kohtaan herättää huolta tulevasta. Yli tuhat uskovaa on joutunut pakenemaan kotikylistään.

Itäisessä Intiassa sijaitsevan Jharkhandin osavaltion alkuperäiskansoihin kuuluvat kristityt ovat vedonneet liittovaltion hallintoon pyytäen suojelua kristittyjen oikeuksille. Tämä on seurausta äskettäisistä kristittyjen vastaisista väkivaltaisuuksista ja omaisuuden tuhoamisesta, jota naapuriosavaltiossa Chhattisgarhissa on tapahtunut.

Eri seurakuntiin kuuluvat kristityt kokoontuivat osavaltion pääkaupungin Ranchin kaduille viime sunnuntaina, tammikuun 15. päivänä. Mielenosoitus oli samalla solidaarisuuden osoitus Chhattisgarhin uskoville, jotka ovat joutuneet pakenemaan kotikylistään uhkausten ja väkivallan vuoksi.

Mielensoittajat saapuivat paikalle perinteisissä asuissaan ja Ranchin kaduilla kulkiessaan he kannattelivat kylttejä, joissa luki: ”Suojelkaa kristittyjä hyökkäyksiltä”, ”Lakatkaa jakamasta kansaa uskonnon perusteella”, sekä ”Lopettakaa vaino uskonnon nimissä”.

Marssin oli järjestänyt Jharkhandin Kristittyjen nuorten yhdistys.

Kuten jo aiemmin on todettu, hindunationalistien väkivalta kristittyjä kohtaan on yleistynyt kautta Intian viime vuosina. Yllättävää on kuitenkin se, että Chhattisgarhissa valtaa on pitänyt kongressipuolue, kun yleensä kristityille vihamielisimmissä osavaltioissa vallassa on hindunationalistinen pääministeripuolue BJP. Kongressipuolue on BJP:n kilpailija ja sekulaari puolue, mutta sekään ei ole onnistunut suojelemaan kristittyjä.

Apulaispiispa Theodore Mascarenhas Ranchista puhui mielenosoittajille sanoen: ”Tänään kohteena ovat kristityt, huomenna he voivat olla muslimeja tai alkuperäisuskonnon sarnan kannattajia (alueen alkuperäiskansojen uskonto), joten meidän on oltava yhtenäisiä ja taisteltava vainoa vastaan.”

Prabhakar Tirkey, Kansallisen kristillisen federaation (NCF) puheenjohtaja pyysi kongressipuoluetta ryhtymään välittömiin toimiin, jotta kristittyjen vastainen väkivalta Chhattisgarhissa, erityisesti pahimpien väkivaltaisuuksien alueilla Narayanpurissa ja Kondagaonissa, saataisiin loppumaan.

Narayanpurissa ja Kondagaonissa hyökkäykset kristittyjä vastaan alkoivat joulukuun 9. päivänä. Sen jälkeen yli 1000 kristittyä – myös naisia, lapsia ja vanhuksia – on joutunut pakenemaan kodeistaan ja etsimään suojaa tilapäisiltä viidakkoleireiltä tai turvakodeista kylmän talven aikana.

Monia heistä on hakattu pahoin ja joillakin on vakavia vammoja, jopa murtumia, jotka vaatisivat sairaalahoitoa. Tähän mennessä paikalliset viranomaiset ovat olleet kyvyttömiä hallitsemaan tilannetta.

Pakenemaan joutuneita tapaamassa käyneet aktivistit kertovat, että kristityille on annettu vaihtoehdoiksi luopuminen uskosta, muutoin heitä odottaa väkivaltaa ja kuolema. Niinpä heille ei jäänyt muita vaihtoehtoja kuin paeta sukupolvien ajan omistamiltaan mailta, joille kristityt eivät enää ole tervetulleita.

Lähde: UCAnews

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print