Your Cart

 

Intia – Pastori pidätetty, vapautettu pakkokäännytyssyytökset vastattavanaan

29.11.2023

Intian lippuLokakuussa poliisit tekivät ratsian Uttar Pradeshin osavaltiossa toimivaan kotiseurakuntaan kesken seurakunnan kokoontumisen, ja seurakunta jäi joksikin aikaa ilman pastoria.

Ratsian yhteydessä poliisit takavarikoivat todisteeksi seurakunnan omaisuutta, kuten Raamattuja, äänentoistolaitteet ja jopa saarnastuolin.

Poliisit veivät mukanaan myös pastori Chotelalin ja neljä muuta seurakuntalaista. Heitä syytettiin hindujen käännyttämisestä kristinuskoon. Kuulustelut kestivät useita tunteja, minkä jälkeen neljä pastorin kanssa pidätettyä seurakuntalaista vapautettiin. Pastori Chotelal sen sijaan jäi putkaan yli kuukaudeksi.

Pastori oli palvellut kylässään yli 30 vuoden ajan. Keskimäärin noin 100 henkilöä kokoontui hänen kotiinsa hartaushetkeen joka sunnuntai. Hän on kohdannut kasvavaa ja aggressiivista vastustusta heti työnsä aloituksesta lähtien, mutta tämä oli ensimmäinen kerta, kun hänet pidätettiin ja vapautettiin sitten takuita vastaan.

”Poliisit tulevat kotiini lähes päivittäin tarkastamaan, johdanko rukouksia”, pastori Chotelal kertoo. ”Minä olen joutunut lakkauttamaan useita tilaisuuksia kaikissa johtamissani seurakunnissa tällä alueella. Kaikesta tästä huolimatta, Jumala on ollut meille hyvä.”

Pidätyksestä puhuessaan pastori Chotelal sanoi: ”Tapasin kahdeksan muuta kristittyä, jotka olivat samasta syystä pidätettyinä. Saimme viettää yhdessä hienoja hetkiä rohkaistessamme ja neuvoessamme toisiamme. Sain myös todistaa toisin uskoville vangeille ja antaa heille Raamattuja.”

Intian runsasväkisin osavaltio, Uttar Pradesh, on viime vuosina käynyt yhä vaikeammaksi alueeksi kristityille harjoittaa uskoaan. Kuluneina kolmena vuonna sen jälkeen, kun osavaltiossa tuli voimaan käännyttämisen kieltävä laki, satoja seurakuntia on suljettu, ja yli kolmesataa kristittyä on ollut pidätettynä tai vangittuna valheellisesti pakkokäännytyksestä syytettyinä.

Pastori Chotelal on nyt siis vapaana takuita vastaan, mutta hän on joutumassa oikeuden eteen. Rukoillaan, että hän saa asialleen oikeudenmukaisen tuomarin.

Intiassa on parhaillaan käynnissä osavaltioiden hallitusten vaalit, ja vuoden 2024 keväällä maanlaajuiset yleisvaalit, joilla valitaan uusi hallitus ja siten myös pääministeri. Nationalistiset puolueet ja ryhmät, kuten nyt vallassa oleva BJP-puolue, ovat lietsoneet uskontojen välistä vastakkainasettelua omaa asemaansa varmistaakseen. Tämä on yksi syy Intian kristittyjen vaikeutuneelle tilanteelle. Rukoillaan myös näiden vaalien puolesta, että tuleva hallinto osavaltioiden tasolla ja myöhemmin koko valtion tasolla olisi kaikkien intialaisten parasta ajatteleva.

Lähde: ICC

Intia – Pastorin horjumaton usko vainojen keskellä

Syyskuussa Uttar Pradeshin osavaltiossa pastori sai poliiseilta neljännen kerran nuhtelut. Äärihindut olivat syyttäneet häntä pakkokäännyttämisestä. Hän oli jo aiemmin ollut kahdesti pidätettynä ja oikeudessa syytettynä samankaltaisten syytösten perusteella. ”He voivat

Lue lisää »

”Etulinjan evankelistat Kashmirissa” – Radio Patmos

Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili Kashmirissa, missä Marttyyrien Ääni tukee etulinjan evankelistojen koulutusta. Tässä ohjelmassa kerrotaan, minkälaisista taustoista opiskelijat tulevat ja minkälaisen kutsun Jumala on heille antanut. Ohjelma on uusinta. Ohjelma

”Etulinjan työ etenee Kashmirissa” – Radio Patmos

Tässä Hannu Lahtisen tekemässä haastattelussa veli Ranbir kertoo, miten etulinjan työ on edennyt Intian pohjoisosassa, Kashmirissa. Kuulemme terveisiä turvakodista, etulinjan kurssilta ja pienyrittäjyyshankkeista. Ohjelman voi jälkeenpäin kuunnella ohjelma-arkistosta.

”Kashmirin konflikti ja kristittyjen ahdinko” – TV7

Hindunationalistisen puolueen päätavoitteita Intiassa on ollut korostaa, että maa on hindulainen kansallisvaltio. Tilanne on ongelmallinen erityisesti maan pohjoisosissa, Kashmirissa, joka on 98 prosenttisesti islamilainen. Entä mikä on kristittyjen asema ja

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print