Your Cart

Intia – Pastorin horjumaton usko vainojen keskellä

Intialainen kotiseurakunta koolla.

Syyskuussa Uttar Pradeshin osavaltiossa pastori sai poliiseilta neljännen kerran nuhtelut. Äärihindut olivat syyttäneet häntä pakkokäännyttämisestä. Hän oli jo aiemmin ollut kahdesti pidätettynä ja oikeudessa syytettynä samankaltaisten syytösten perusteella.

”He voivat korkeintaan heittää meidät vankilaan, mitä muuta he voisivat tehdä?” toteaa 45-vuotias Shakuntala, pastorin vaimo.

Pastori Shriram asuu Semrahanan kylässä Bahraichin maakunnassa. Hänet on yritetty vaientaa useita kertoja, mutta hän julistaa pelotta Jumalan Sanaa pienelle 25–30 jäsenen seurakunnalleen.

Shriram, 51, pidätettiin vuonna 2004, kun äärihindujen ryhmä teki hänestä rikosilmoituksen. Useat korkea-arvoiset poliisit kuulustelivat häntä tarkoin.

“Tapauksestani nousi melkoinen häly ja siitä kerrottiin laajasti uutisissa, mutta Jumalan armosta syytteet lopulta hylättiin”, Shriram kertoo.

Hänet pidätettiin äärihindujen yllytyksestä uudelleen vuonna 2021 ja häntä vastaan tehtiin taas rikosilmoitus. Vuoden kestäneen oikeustaistelun päätteeksi kaikki syytteet hylättiin.

Tämän vuoden helmikuussa poliisit saapuivat Shriramin kotiin pidättämään häntä, mutta hän sattui olemaan tuona päivänä palvelemassa toisessa seurakunnassa.

”Heillä oli kipakka keskustelu vaimoni kanssa”, Shriram kertaa. Vaimo oli pelottomasti huomauttanut, että viranomaiset kohtelivat heitä väärin.

”Me kaikki uskomme Jeesukseen ja jatkamme Hänen seuraamistaan, vaikka kohtaisimme vaikeuksia”, Shakuntala sanoi poliiseille. Asia jäi siihen, eikä Shriramia vastaan nostettu syytteitä.

Tuorein rikosilmoitus Shriramia vastaan tehtiin kesäkuussa. Sitten, syyskuussa jotkut äärihindut tekivät hänestä valituksen oikeuteen. Uutinen valituksesta julkaistiin sanomalehdessä. Joitakin viikkoja myöhemmin poliiseja ja useita muita korkea-arvoisia viranomaisia saapui Shriramin kotiin kyseinen uutinen kädessään.

Poliisit kehottivat Shriramia lopettamaan seurakunnan kokoontumiset, josta hän kohteliaasti kieltäytyi.

”Herra, uskon koko sydämestäni, ja koko perheenikin uskoo”, Shriram sanoi viranomaisille. ”Sellainen, mikä uskoni on tänään, sellainen se on huomennakin. Me emme hylkää Jeesusta vaikeuksienkaan hetkellä. Joten, tehkää mitä teidän on tehtävä. Teillä on vapaus viedä minut vankilaan, mutta minä en kiellä uskoani.”

Varoitettuaan Shriramia viranomaiset poistuivat.

Shriram oli alkanut evankelioida tultuaan uskoon 20-vuotiaana. Hän kertoo olleensa ensimmäinen henkilö, joka perusti Bachraichin maakunnan Mihinpurwaan seurakuntia.

”Olin siellä ensimmäinen, joka perusti seurakuntia. Perustin noin 28 seurakuntaa”, hän sanoo.

Omassa kodissaan kokoontuvan seurakunnan lisäksi hän palvelee kahdessa muussakin seurakunnassa. Hari Lalin kotona kokoontuu 12 ihmistä ja Prem Narayanin kotona 15–18 uskovaa.

Nämä seurakunnat ovat nyt kuitenkin lakanneet kokoontumasta. ”Ihmisistä on tullut pelokkaita, joten kukaan ei enää tullut”, Shriram kertoo.

Shriramin ja muiden paikallisten pastoreiden mukaan Bahraichissa on tapahtunut tällaista paljon. ”Ainakin kahdeksan seurakuntaa on pakotettu sulkemaan”, hän sanoi ja kertoi, että myös hänen omassa seurakunnassaan monet ovat lakanneet tulemasta hyökkäysten pelossa.

Alueella toimiva pastori kertoo, että 58 kristittyä on vangittu Bahraichissa kesäkuun jälkeen erilaisten rikosilmoitusten nojalla.

Lähde: Christian Today India

”Etulinjan evankelistat Kashmirissa” – Radio Patmos

Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili Kashmirissa, missä Marttyyrien Ääni tukee etulinjan evankelistojen koulutusta. Tässä ohjelmassa kerrotaan, minkälaisista taustoista opiskelijat tulevat ja minkälaisen kutsun Jumala on heille antanut. Ohjelma on uusinta.

”Kashmirin konflikti ja kristittyjen ahdinko” – TV7

Hindunationalistisen puolueen päätavoitteita Intiassa on ollut korostaa, että maa on hindulainen kansallisvaltio. Tilanne on ongelmallinen erityisesti maan pohjoisosissa, Kashmirissa, joka on 98 prosenttisesti islamilainen. Entä mikä on kristittyjen asema ja

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print