Your Cart

Intia – Kristittyä pariskuntaa hakattu ja uhkailtu

14.2.2024
Intialainen nainen seisoo riisipellolla
Intian maaseudulla on tavanomaista, että terveydenhoitohenkilöstön edustajia kiertää ovelta ovelle antamassa terveysvalistusta ja opastusta esimerkiksi hygieniasta. Kuva: Richard Saunders/Unsplash

Etelä-Intiassa sijaitsevassa Karnatakan osavaltiossa, Uppaladinnin kylässä, asuva kristitty pariskunta hakattiin äskettäin ja heidät uhattiin tappaa, jos he jatkavat uskossaan.

Vijayalakshmi Chavhanin ja hänen aviomiehensä Ashokin pahoinpitely tapahtui tammikuun 10. päivänä, päivä sen jälkeen, kun useat tiedotusvälineet olivat syyttäneet Vijayalakshmia pakkokäännyttämisestä.

Vijayalakshmi on terveydenhoitaja, jonka työtehtäviin kuuluu kiertää ovelta ovelle antamassa terveysvalistusta. Jotkut kyläläiset eivät kuitenkaan pitäneet siitä, että kristitty kävi heidän kotonaan. Hänen vastustajansa uhkasivat hankkia hänelle potkut töistä ja uhkasivat väkivallalla.

Kun syytökset pakkokäännyttämisestä alkoivat levitä, alueella asuvat kristityt puolustivat Vijayalakshmia ja tekivät rikosilmoituksen poliisille hänen puolestaan. Mutta kun hän, hänen miehensä ja jotkut kyläläiset menivät poliisiasemalle sopimaan asiaa, noin 300 ihmisen joukkio saapui paikalle ja hyökkäsi heidän kimppuunsa. Poliisit yrittivät auttaa heitä, mutta eivät onnistuneet estämään hyökkäystä.

Tapauksesta aloitettiin rikostutkinta ja kuusi miestä on nimetty pääasiallisiksi syyllisiksi. Pariskunnan ahdistelu jatkuu kuitenkin edelleen, samoin muiden heidän seurakuntaansa kuuluvien.

Esimerkiksi, kolmelta kristityltä perheeltä katkaistiin neljäksi päiväksi sähköt ja vesi kylän johtajan määräyksestä. Uskovia on myös uhkailtu ja vaadittu luopumaan uskostaan.

Rukoile varjelusta Vijayalakshmille, Ashokille ja muille kylässä asuville uskoville, joita uhkaillaan uskonsa tähden. Rukoile, että Jumala koskettaisi niiden intialaisten sydämiä, jotka vastustavat evankeliumia.

Lähteet: CSW, The Wire

Intia – Pastori pidätetty, vapautettu pakkokäännytyssyytökset vastattavanaan

Intia – Pastori pidätetty, vapautettu pakkokäännytyssyytökset vastattavanaan 29.11.2023 Lokakuussa poliisit tekivät ratsian Uttar Pradeshin osavaltiossa toimivaan kotiseurakuntaan kesken seurakunnan kokoontumisen, ja seurakunta jäi joksikin aikaa ilman pastoria. Ratsian yhteydessä poliisit takavarikoivat todisteeksi seurakunnan omaisuutta, kuten Raamattuja, äänentoistolaitteet ja jopa saarnastuolin. Poliisit veivät mukanaan myös pastori Chotelalin ja neljä muuta seurakuntalaista.

Lue lisää »

Intia – Pastorin horjumaton usko vainojen keskellä

Syyskuussa Uttar Pradeshin osavaltiossa pastori sai poliiseilta neljännen kerran nuhtelut. Äärihindut olivat syyttäneet häntä pakkokäännyttämisestä. Hän oli jo aiemmin ollut kahdesti pidätettynä ja oikeudessa syytettynä samankaltaisten syytösten perusteella. ”He voivat korkeintaan heittää meidät vankilaan, mitä muuta he voisivat tehdä?” toteaa 45-vuotias Shakuntala, pastorin vaimo. Pastori Shriram asuu Semrahanan kylässä Bahraichin

Lue lisää »

”Etulinjan evankelistat Kashmirissa”- Radio Patmos

Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili Kashmirissa, missä Marttyyrien Ääni tukee etulinjan evankelistojen koulutusta. Tässä ohjelmassa kerrotaan, minkälaisista taustoista opiskelijat tulevat ja minkälaisen kutsun Jumala on heille antanut. Ohjelman voi jälkeenpäin kuunnella

”Arvokasta työtä levottomassa Kašmirissa”- Radio Dei

Hannu Lahtinen vieraili Kašmirissa, Intian pohjoisosissa, joka on hyvin levotonta aluetta. Siellä toimii Marttyyrien Äänen tukema turvakoti ja kristityiksi kääntyneitä koulutetaan evankelistakurssilla. Tässä Hannu Lahtisen tekemässä haastattelussa veli Ranbir kertoo

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print