Your Cart

Etulinjan työntekijät perheen uhkaamina Lähi-idässä

Kuva: Teseum/Visualhunt

Farid syntyi vauraaseen irakilaiseen muslimiperheeseen. Perheellä oli laajaa liiketoimintaa useissa Lähi-idän maissa ja kauempanakin, ja he ovat asuneet Jordaniassa useiden vuosien ajan.

Kun Farid oli lapsi, hänen lähimmässä naapurissaan asui kristitty perhe. Hän vietti paljon aikaa heidän kanssaan, ja häntä kiehtoi heidän uskonsa Jeesukseen. Eräänä päivänä hän kysyi isältään kristinuskosta, mutta isä suuttui ja kielsi häntä olemasta enää missään tekemisissä näiden naapureiden kanssa.

Farid aikuistui, mutta hän ei ollut menettänyt haluaan oppia lisää Jeesuksesta, ja hän alkoi käydä katolisessa kirkossa. Mutta kun pappi sai tietää, kuka hän oli, hän pyysi Faridia pysymään poissa. Sillä välin Faridin kirkossakäynti oli jo saatettu hänen isänsä tietoon. Raivostunut isä ajoi Faridin läheisen kaupungin hautausmaalle, ja sanoi hänelle, että tänne hän päätyisi, jos jatkaisi kristinuskoon tutustumistaan.

Pian sen jälkeen Faridin perhe lähetti hänet ulkomaille, ja hänet kutsuttiin takaisin kotiin vasta, kun perhe oli järjestänyt hänelle avioliiton hartaan musliminaisen kanssa. Kolme kuukautta häiden jälkeen Farid onnistui mitätöimään avioliiton. Perhe hylkäsi Faridin, ja hän lähti salaa pois.

Etsintä päättyy viimeinkin!

Uudessa työpaikassaan hänen esimiehensä oli kristitty nainen. Farid näki sen Jumalan antamana mahdollisuutena oppia enemmän Kristuksesta. Esimiehensä kautta hänet saatettiin yhteyteen Marttyyrien Äänen tukeman etulinjan evankelistan kanssa. Evankelista vietti Faridin kanssa paljon aikaa, ja hänelle selitettiin evankeliumin sisältö. Farid otti Kristuksen innolla vastaan Vapahtajakseen.

Faridin perhe sai kuitenkin pian selville, missä hän oli, ja alkoi aiheuttaa hänelle vaikeuksia. He uhkailivat Faridia ja pahoinpitelivät häntä. Farid muutti useita kertoja, mutta perhe löysi hänet aina, ja uhkaukset jatkuivat. Lopulta hän lakkasi muuttamasta, ja vaikka hänen henkensä on todellisessa vaarassa, hän ei piileksi peloissaan, vaan palvelee toisia muslimitaustaisia uskovia, rohkaisten heitä kamppailuissaan.

Faridin usko on vahva. ”Huolimatta kaikesta tästä kaaoksesta elämässäni, minä tunnen suurta rauhaa. Olen löytänyt Herran, Jeesuksen”, Farid kertoo.

Faridin suurin huoli on, että hänen läsnäolonsa voi aiheuttaa vaikeuksia etulinjan evankelistalle ja työlle, jossa hän on mukana. Pelot ovat nyt käyneet toteen: Faridin perhe syyttää evankelistaa ihmissalakuljetuksesta ja elinkaupasta. He ovat myös uhanneet tappaa evankelistan, jollei hän lähde maasta.

Etulinjan evankelista on ollut yhteydessä viranomaisiin saadakseen uhkailun ja häirinnän loppumaan. Hän kuitenkin pelkää, että viranomaiset saattavat olla Faridin vaikutusvaltaisen perheen ohjailtavissa, ja hänen voi olla pakko poistua maasta.

Rukoile heidän puolestaan!

Lähde: Marttyyrien Äänen lähteet

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print