Your Cart

Eritreassa pidätetty 98 kristittyä

Kaupunkinäkymää Asmarasta. Kuva: D-Stanley/Visualhunt

Eritreassa 98 kristittyä on yhä pidätettynä maanalaisen seurakunnan kokoontumiseen syyskuussa tehdyn ratsian jäljiltä.

Asmarassa salaiseen uskovien kokoontumiseen tehdyssä ratsiassa pidätettiin yhteensä noin 150 ihmistä.

Hieman myöhemmin viranomaiset vapauttivat joitakin naisia lastensa kanssa, mutta 98 on edelleen pidätettynä Mai Serwan vankilassa.

Yli 300 kristittyä vangittuna

Tällä hetkellä arvellaan, että yli 300 kristittyä on uskonsa tähden vangittuna Eritreassa. Monet ovat vangittuina ennalta määräämättömän ajan, ketään ei ole asetettu virallisesti syytteisiin eikä tuomittu. Jotkut ovat olleet vangittuina vuodesta 2004 lähtien.

Kristittyjen vaino on nyt kestänyt Eritreassa 20 vuotta. Suurin osa kirkoista suljettiin toukokuussa 2002, jolloin laittomiksi julistettiin kaikki muut uskonnot ja suuntaukset kuin sunni-islam, Eritrean ortodoksikirkko, roomalaiskatolisuus sekä luterilainen kirkko.

Suurin osa vangituista kristityistä on helluntailaisia tai muita evankelisia uskovia. Sallitutkaan seurakunnat eivät silti ole turvassa vainolta.

Laittomiksi julistetuissa seurakunnissa kokoontuvia kristittyjä pidetään valtion vihollisina. Jos armeijassa palveleva paljastuu uskovaksi, hänet vangitaan.

Laivauskontit

Joitakin vangittuja pidetään teräksisissä laivauskonteissa, joissa he joutuvat päivisin kestämään polttavan kuumaa aavikkoilmaa ja öisin jäätävää kylmyyttä. Joitakin on hakattu ja kidutettu, jotta he kieltäisivät uskonsa.

Vangitut eivät myöskään saa rukoilla ääneen, laulaa, puhua uskosta tai lukea uskonnollisia kirjoja.

Silti vankilassakin tulee ihmisiä uskoon, kun vangitut uskovat evankelioivat vankitovereitaan.

Lähde: Release International

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print