Your Cart

Eritreassa kaksi iäkästä pastoria pidätetty, yksi kotiarestissa

13.9.2021
Pastori Georgio Gebreab ja pastori Samuel Okbamichael. Kuva: Church in Chains

Kaksi pastoria pidätettiin ja kolmas asetettiin kotiarestiin Eritrean pääkaupungissa Asmarassa heinäkuun lopulla.

Koska he ovat kaikki yli 70-vuotiaita ja vain toisinaan johtivat häitä tai hautajaisia, on epäselvää, miksi heidät pidätettiin. He kuuluvat Asmaran Full Gospel -seurakuntaan.

Pastori Girmay Araya (75) ja pastori Samuel Okbamichael (74) pidätettiin kodeistaan keskellä yötä. Aluksi ei tiedetty, mihin heidät vietiin. Myöhemmin selvisi, että heidät kuljetettiin Asmaran 2. poliisiasemalle, korkean turvallisuusluokan Wengel Mermeran kuulustelukeskukseen.

Poliisit aikoivat pidättää myös pastori Georgio Gebreabin (72), mutta he löysivät hänet sairaana sängystään. Hänelle sanottiin, että hän olisi kotiarestissa siihen saakka, että hän on riittävän terve pidätettäväksi. Pastori Georgio on ollut hyvin sairas jo jonkin aikaa. Hän oli aiemmin viisi vuotta vankileirillä, ja hänet vapautettiin seitsemän vuotta sitten.

Maailman vaikeimpia maita kristityille

Kesäkuussa YK:n Eritrean erityisesittelijä ilmoitti maassa yhä tapahtuvista vakavista ihmisoikeusrikkomuksista. Erityisesti mainittiin uskonnollisiin ryhmiin kuuluvat, joita pidetään vangittuina ilman oikeudenkäyntiä ja tuomiota.

Eritrea on yksi maailman vaikeimmista maista kristityille, mutta vain harvat todella ymmärtävät, miten vaikeat olosuhteet maassa tänä päivänäkin on.

Sotilasdiktatuurin hallitsemassa Eritreassa on satoja kristittyjä uskonsa tähden vangittuina. Pidätetyt kristityt katoavat usein jälkiä jättämättä, eikä heidän läheisillään ole mitään tietoa heidän kohtalostaan. Vankilaolosuhteet ovat maailman vaikeimpia: vankeja pidetään laivauskonteissa, ja uskovia kidutetaan usein, jotta he luopuisivat uskostaan.

Tämän kaiken on kokenut myös Suomessa tällä viikolla vieraileva Helen Berhane. Tervetuloa tilaisuuksiin!

Lähteet: Marttyyrien Ääni, Church in Chains, International Christian Concern

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print