Your Cart

Eritreassa pidätetty uudelleen 15 kristittyä

Eritrean viranomaiset ovat pidättäneet 15 kristittyä pääkaupungissa Asmarassa koteihin tehtyjen ratsioiden yhteydessä. He kaikki ovat olleet jo aiemmin vangittuina uskonsa tähden – osa heistä jopa 16 vuotta.

Aiemmin poliisit pidättivät kaksi iäkkäämpää pastoria.

Eritrea sulki suurimman osan seurakunnista vuonna 2002, ja sen jälkeen kristittyjä on pidätetty jatkuvasti ja pidetty vangittuina ennalta määräämättömän ajan huonoissa olosuhteissa. Joitakin on pidetty laivauskonteissa kuumalla aavikolla, ja heitä on kidutettu, jotta he kieltäisivät uskonsa.

Tämän viimeisimmän pidätyksen yhteydessä pidätettiin sekä naisia että miehiä. He ovat iältään 20-60-vuotiaita, ja eri seurakuntien jäseniä. Osa heistä on ollut jo vangittuna 16 vuoden ajan.

Suurin osa nyt pidätetyistä on aiemmin ollut vangittuina 5-6 vuotta. Heidät vapautettiin viime kesänä. Tämänkertaiset pidätykset olivat seurausta kristittyjen yhteystietoja sisältäneestä listasta, jonka viranomaiset saivat käsiinsä.

Heidät kaikki on viety Asmarassa sijaitsevaan Mai Serwan vankilaan, jossa tällä hetkellä Suomessa vieraileva Helen Berhanekin oli vangittuna.

”Rukoilettehan näiden kristittyjen vankien vapautumisen puolesta, sekä heistä huolissaan olevien perheenjäsenten puolesta”, pyytää Release Eritrea -järjestöä johtava tri Berhane Asmelash.

Lähde: Release International

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print