Your Cart

Eritreassa pidätetty 103 kristittyä opiskelijanuorta

Helen Berhanekin (kuvassa) oli vangittuna Mai Serwassa.

Eritreassa pidätetty 103 kristittyä opiskelijanuorta

Eritrean poliisi on tehnyt ratsian kristittyjen yliopisto-opiskelijoiden tapaamiseen. He olivat kokoontuneet ylistämään yhdessä ja tekemään videoita sosiaaliseen mediaan.

Asmarassa tehdyssä ratsiassa pidätettiin 103 kristittyä, joista suurin osa oli opiskelijoita. Heidät vietiin Mai Serwan vankilaan, missä Suomessakin vieraillut gospellaulaja, ja kokemuksistaan ”Satakielen laulu” -kirjan kirjoittanut Helen Berhanekin oli vangittuna.

Eritreassa on nyt yli 500 kristittyä vangittuna uskonsa tähden. He pysyvät vangittuina ennalta määräämättömän ajan, eikä oikeudenkäyntejä pidetä.

Mai Serwan vankila, jonne opiskelijat vietiin, on pahankuulu karuista oloistaan, ylikansoituksesta ja vankien huonosta kohtelusta. Monet siellä olevat on vangittu poliittisista syistä.

Olemattomien ihmisoikeuksiensa ja niiden räikeän rikkomisen vuoksi Afrikan Pohjois-Koreaksi kutsuttu Eritrea on kansainvälisessä yhteisössä hylkiövaltio. Kristittyjä vapautetaan toisinaan, mutta monia pidetään hirvittävissä olosuhteissa. Vapautuneet kertovat järkyttävistä pahoinpitelyistä, kidutuksesta ja epäinhimillisistä olosuhteista.

”Teidän rukouksenne pelastivat minut”

Eräs kristitty nainen, jonka nimeä emme voi turvallisuussyistä kertoa, vapautui äskettäin yli kymmenen vuoden vankeuden jälkeen. Häntä oli pidetty Mai Serwassa laivauskontissa ja kidutettu.

Hän kertoo painostuksesta, jotta hän kieltäisi uskonsa.

”Monet uskovat, lähinnä teini-ikäiset, kielsivät uskonsa päästäkseen vapaiksi”, hän kertoo.

”Vankilan viranomaiset painostivat minua sanoen: ’Pakotamme sinut kieltämään uskosi. Jos et suostu, sinä kuolet.’”

Painostus jatkui, kun hänet siirrettiin toiseen vankilaan Punaisenmeren rannalle. Siellä hänet laitettiin maanalaiseen selliin, jossa hän ja muut vangit, monet heistä kristittyjä, saivat vain kupillisen vettä päivässä.

Eräänä yönä hänet ja toinen naisvanki pakotettiin juoksemaan paljain jaloin okaisella hiekalla. Sen jälkeen heitä hakattiin, jotta he kieltäisivät uskonsa.

Sen sijaan hän sanoi kiduttajilleen: ”Jumala antoi minulle elämän, minulle on pikkuasia antaa se Hänelle takaisin.”

Jumala oli hänen kanssaan kidutustenkin hetkellä ja näytti hänelle kauniin näyn, jossa Jeesus kannatteli häntä käsivarsillaan.

”Jeesukselta näyttävä mies piti sylissään tyttöä. Tyttö oli onnellinen ja iloitsi, mutta mies oli syvästi ahdistunut, sillä hän suojeli tyttöä hakkaamiselta”, nainen kertoo.

”Kepit eivät iskeytyneet minuun, vaan Jeesukseen, joten kestin pahoinpitelyn. Hän oli aina kanssani kärsimyksissä.”

Hän kertoo, että hänen uskonsa auttoi häntä kestämään.

”Sain armon kestää kipua, ja pahoinpitelijöitäni katsoessani tajusin, että vaikka minä kärsin nyt, minä pääsen kirkkauteen”, hän sanoo.

”Kiduttajani nauroivat, mutta tiesin heidän loppunsa olevan murheellinen, joten aloin rakastaa heitä. Sillä hetkellä eräs raamatunpaikka tuli mieleeni ja rukoilin: ’Anna heille anteeksi, sillä he eivät tiedä, mitä he tekevät.’”

Hän pitää selviytymistään myös eri maiden uskovien rukousten ansiona.

”Teidän rukouksenne pelastivat minut. Vapautumiseni on voitto meille kaikille”, hän sanoi.

”Jumalan armo teki kaikesta mahdollista. Tunnen olevani siunattu saatuani osallistua Kristuksen kärsimyksiin. En nytkään tunne vihaa vangitsijoitani ja pahoinpitelijöitäni kohtaan. Minä rakastan heitä.”

Lähde: Release International

VOM Siskot – Ester kohtasi vankilassa Jeesuksen

Punaisenmeren rannalla sijaitsevassa Eritreassa vallitsee totalitaristinen hallinto, joka pyrkii kontrolloimaan jokaista elämänaluetta. Vuonna 2002 hallitus julisti laittomiksi kaikki muut uskontokunnat paitsi sunni-islamin, Eritrean ortodoksikirkon, roomalaiskatolilaisuuden ja luterilaisuuden. Kaikki muut uskonnolliset ryhmät

Lue lisää »

Eritreassa pidätetty 98 kristittyä

Eritreassa 98 kristittyä on yhä pidätettynä maanalaisen seurakunnan kokoontumiseen syyskuussa tehdyn ratsian jäljiltä. Asmarassa salaiseen uskovien kokoontumiseen tehdyssä ratsiassa pidätettiin yhteensä noin 150 ihmistä. Hieman myöhemmin viranomaiset vapauttivat joitakin naisia

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print