Egyptissä löydetty islamia edeltävät kristilliset rauniot

Seinämaalauksia Egyptissä. Kuva: Dalbera/Visualhunt

Arkeologisissa kaivauksissa on löydetty neljännelle vuosisadalle sijoittuvan kristillisen luostarin rauniot, kertoo Egyptin turismiministeriö.

Egyptin läntisellä aavikolla Tel Gabub Qasr Al-Aguzissa suoritetuissa kaivauksissa paljastui useita uusia rakennelmia, huoneita ja saviruukkuja. Kaivauksissa löytyi noin 19 munkeille kuulunutta huonetta sekä hyvin säilynyt kirkko. Useita seiniä oli koristeltu kreikkalaisia ja koptilaisia symboleita sisältävillä raamatunlauseilla.

Egyptin turismiministeriössä tämän uuden löydön toivotaan edistävän turismia, mutta sillä on myös syvempi merkitys uskonnonvapauden kannalta.

Muinaisen luostarin löytyminen todistaa kristinuskon juurista Egyptissä, jopa ajalta ennen kuin islam saapui alueelle. Tämä kristillinen näkökulma puuttuu yleensä egyptiläisten oppilaitosten opetusmateriaaleista. Egyptin kristillisen historian jättäminen pois mahdollistaa kristittyjen jatkuvan syrjinnän ja vainon, kun heidän asemansa ja pitkä historiansa Egyptissä jäävät tunnustamatta.

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on email
Email
Share on print
Print