Your Cart

Sosiaalinen media ylittää esteitä Pohjois-Afrikassa

13.5.2024

Pohjois-Afrikka on laaja alue, johon kuuluvat Marokko, Länsi-Sahara, Algeria, Tunisia, Libya, Egypti ja Sudan. Nämä kaikki ovat muslimienemmistöisiä maita, missä evankeliumin eteneminen on haasteellista, ja missä kristittyjen määrän kasvaminen koetaan uhkana. Nykytekniikka on kuitenkin avannut uusia mahdollisuuksia, ja Suomen Marttyyrien Ääni on mukana varustamassa pohjoisafrikkalaisia uskovia tavoittamaan muita evankeliumilla.

Nuoria naisia puhelimet käsissään
Sosiaalinen media on älypuhelinten myötä yhä usesampien ulottuvilla, ja avaa uusia mahdollisuuksia evankeliointiin.

Islamista kristinuskoon kääntyneiden elämä on vaikeaa ja usein heidän on pidettävä uskonsa salassa. Jos usko tulee ilmi, maasta riippuen vainotuksi joutuminen on lähes varmaa. Islamin hyljänneitä vainoavat niin perhe ja suku kuin naapurusto ja viranomaisetkin.

Usein muslimitaustaisten uskovien elämä on hyvin yksinäistä. Esimerkiksi Egyptissä perinteiset seurakunnat eivät halua ottaa vastaan muslimitaustaisia uskovia, sillä heihin suhtaudutaan epäillen ja seurakunnalle voi seurata ongelmia, jos sen ajatellaan olleen osallisena henkilön kääntymisessä kristinuskoon.

Sosiaalinen media tuo helpotusta näihin ongelmiin. Sieltä muslimitaustaiset uskovat löytävät itselleen yhteisön, suuren joukon itsensä kaltaisia uskovia, joiden kanssa he voivat kasvaa uskossaan, ja jotka käyvät läpi samoja ongelmia ja haasteita kuin hekin. Samalla sosiaalisen median kautta voidaan evankelioida ja tavoittaa kristinuskosta kiinnostuneita.

Pohjois-Afrikkaa saavuttamassa

Pohjois-Afrikan kartta
Pohjois-Afrikka rajautuu pohjoisessa Välimereen ja etelässä Saharaan, lännessä Atlanttiin ja idässä Punaiseen mereen.

Marttyyrien Ääni on tukenut yhteistyökumppanimme kautta Lähi-itään ja Pohjois-Afrikkaan suuntautuvaa sosiaalisen median työtä, mutta nyt on alkamassa aivan erityinen, juuri Pohjois-Afrikkaan räätälöity työ, jonka tukemiseen olemme sitoutuneet.

Sosiaalisen median väylinä on hyödynnetty Facebookia, Instagramia, YouTubea ja TikTokia. Sosiaalisen median avulla on saavutettu valtava määrä ihmisiä, esimerkiksi viime vuonna kumppanimme Facebook-tilillä oli yli 130 000 kävijää.

Käsiteltävät aiheet ovat hyvin käytännönläheisiä. Keskustelua on käyty yksinäisyydestä, ihmissuhteista, tulevaisuudesta, stressin ja masennuksen käsittelemisestä, mutta myös hengellisistä aiheista, kuten suhteesta Jumalaan, Raamatun aiheista, paastoamisesta ja kristillisistä juhlista sekä niiden merkityksestä. Eri ikäryhmät on otettu huomioon, ja teini-ikäisille on täysin omat kanavansa.

Jälkihoitotiimi on yhteydessä kanavien kautta yhteyttä ottaneisiin ja kaksihenkinen tiimi on piakkoin kasvamassa nelihenkiseksi.

Pohjois-Afrikkaan suunnattavat sosiaalisen median kanavat ovat alueella asuvien uskovien rakentamat, alueen kulttuurin ja yhteiskunnalliset olot huomioiden.

Kesällä työhön koulutetaan seitsemän erään Pohjois-Afrikan maan uskovaa. He ovat islamista kääntyneitä, heistä kaksi on pastoreita ja viisi muuta nuoria uskovia.

Näidenkin kanavien kautta on tarkoitus evankelioida, mutta myös luoda yhteyksiä paikallisen seurakunnan ja uusien uskovien välille, ja rohkaista heitä osallistumaan opetuslapseuskoulutukseen paikallisten seurakuntien kautta.

Rukoile siunausta tälle työlle, viisautta ja johdatusta sen tekijöille!

Tule mukaan tukemaan Pohjois-Afrikan saavuttamista sosiaalisen median kautta! Viitenumero tälle työlle on 87078, Etulinjan tuki.

”Arvokasta työtä Egyptissä” – Radio Dei

Paul Thomas toimii Britannian Marttyyrien Äänen, eli Release Internationalin palveluksessa. Yhdessä toiminnanjohtaja Hannu Lahtisen kanssa hän matkusti Egyptiin auttamaan kristittyjä, jotka ovat kokeneet vainoa uskonsa tähden. Tässä haastattelussa hän kertoo,

”Eteenpäin, valoa kohti!” – Radio Patmos

Egyptiläinen Emaan oli intohimoisen omistautunut islamille. Hän rakasti Muhammedia ja toivoi, että olisi elänyt hänen aikanaan ja tullut valituksi yhdeksi hänen vaimoistaan. Hän järkyttyi tajutessaan, että hänen ihailemansa profeetta oli

Nainen seisoo selin kameraan kädet kohotettuina

Vuosi alkoi vainojen merkeissä Pohjois-Afrikassa

Vuosi alkoi vainojen merkeissä Pohjois-Afrikassa 2.2.2024 Pohjois-Afrikassa on viime kuukausina nähty kristittyjen vainon aalto. Alueen kristittyjen vainoon vaikuttavat poliittiset, uskonnolliset ja sosiaaliset tekijät. Mauritania: 15 kristityn pidätys ja vapautus Mauritania on islamilainen valtio, ja vaikka perustuslaki ei kiellä kristinuskon harjoittamista, lainsäädännössä islamin hylkäämisestä tai herjaamisesta on määrätty kuolemantuomio. Evankeliointi tai

Lue lisää »
Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print