Your Cart

Egypti – Viranomaiset kristityn naisen sieppaajien apuna

20.3.2024

Egyptin viranomaiset ovat auttaneet koptikristityn naisen sieppauksessa ja pakkokäännytyksessä islamiin.

Irene Ibrahim Shehata siepattiin tammikuun 22. päivänä ja hänen perheensä on turhaan yrittänyt löytää ja pelastaa häntä. Kuva: Coptic Solidarity/Morning Star News

Irene Ibrahim Shehata on 21-vuotias kristitty lääketieteen opiskelija Asyutin kansallisessa yliopistossa. Hän katosi tammikuun 22. päivänä lukukauden puolivälin tenttien ollessa kesken. Näin kertoo Raymond Ibrahim, Yhdysvalloissa syntynyt egyptiläistaustainen Lähi-idän asiantuntija ja Gatestone Institute -ajatushautomon vanhempi jäsen.

Hänen isänsä kertoi helmikuussa, että Irene oli onnistunut soittamaan epätoivoisen ja itkuisen puhelun veljelleen, kunnes joku mies sieppasi puhelimen häneltä ja sanoi: ”No niin, kuulit hänen äänensä ja tiedät että hän on kunnossa? Nyt, painu helvettiin!” Sen jälkeen mies katkaisi puhelun.

Puhelun aikana Irene anoi veljeään joko pelastamaan hänet tai hän kuolisi. Irene kertoi myös, missä häntä pidettiin.

”Hänen veljensä kuuli hänen kirkumisensa. Joku huusi hänelle, ja sitten puhelu päättyi”, turvallisuutensa vuoksi nimettömänä pysyvä lähde kertoo. ”Vaikutti siltä, että hän oli saanut puhelimen haltuunsa luvatta. Se oli merkittävä todiste siitä, että hänet siepattiin.”

Tietäen nyt, että Ireneä pidettiin Sohagissa, perhe matkusti sinne ja ilmoitti poliisille puhelusta ja hänen olinpaikastaan.

Uhkauksia ja harhaan johtamista, ei apua

”Poliisit uhkasivat pidättää perheen, jos he yrittäisivät pelastaa Irenen ja varoittivat heitä, että sieppaajat ovat aseistautuneita”, lähde kertoi.

Helmikuun 21. päivänä poliisit ilmoittivat perheelle, että sieppaajat olivat siirtäneet Irenen tuntemattomaan paikkaan.

”Jälleen yksi tapa johtaa perheitä harhaan”, lähde sanoi. ”Asyutin kuvernoraatin Muslimiveljeskunta Asyutin ja Sohagin kaupunkien turvallisuusjoukkojen avustuksella koordinoi Irene Shehatan sieppauksen.”

Viranomaiset kirjasivat lopulta rikosilmoituksen tunnistamatonta miestä vastaan, mutta turvallisuuspalvelun viranomaiset ovat suhtautuneet perheeseen vähättelevästi ja vihamielisesti. He ovat väittäneet Irenen isälle, että tytär karkasi muslimimiehen matkaan omasta tahdostaan.

”Isä huomautti, että jos Irene olisi halunnut karata muslimimiehen kanssa, miksi hän tekisi sen kesken tenttikauden ja mukanaan vain lääketieteellisiä tarvikkeita matkatavaroiden sijasta”, Ibrahim sanoo.

Turvallisuusjoukot tietävät täsmälleen, missä Irene on, hänen isänsä kertoi sosiaalisessa mediassa julkaistussa haastattelussa, mutta he eivät anna perheen puhua hänelle tai tavata häntä. Sen sijaan turvallisuuspalvelu on antanut Irenen isälle ja veljille useita valheellisia vihjeitä Irenen olinpaikasta, joiden vuoksi he ovat matkustaneet turhaan ympäri Egyptiä Ireneä etsimässä.

Helmikuun 29. päivänä perhe julkaisi tiedotteen, jossa he kertovat sähköisen rekisterin näyttävän, että Irenen henkilökorttiin merkitty uskonto on muutettu muslimiksi. ”Se on toinen tapa, jolla perheet pakotetaan luovuttamaan”, Ibrahim kertoo.

”Perhe teki selväksi myös sen, että vahvistettujen tietojen mukaan Muslimiveljeskunnan verkosto, turvallisuuspalvelun avustuksella, on Irenen ja monien muiden koptityttöjen sieppausten takana”, Ibrahim sanoi.

Hän kertoo perheen kuvailleen sieppaajia ”Muslimiveljeskunnan johtamaksi järjestäytyneeksi terroristiryhmäksi, joka sieppaa kristittyjä tyttöjä Lähi-idässä”. Kuusi muuta kristittyä tyttöä tai naista on myös ”kadonnut” samalta alueelta lyhyen ajan sisällä.

Lähde: Morning Star News

Egyptiläinen Laila, kaksi vuotta etsimässä Raamattua

Laila on muslimitaustainen uskova, josta tuli kristitty kaksi vuotta sitten. Hän ei ole kertonut uskostaan miehelleen, lapsilleen tai suvulleen, sillä hän pelkää heidän tappavan hänet. Laila halusi kiihkeästi saada oman Raamatun. Hänen aikomuksensa oli pitää se piilossa ja lukea sitä aina tilaisuuden tullen. Viimeisen kahden vuoden aikana hän oli käynyt

Lue lisää »

Kristitty nainen yritettiin tappaa Egyptissä

Muslimimies hyökkäsi yllättäen kristityn naisen, Mona Wafdi Marzoukin, kimppuun ja onnistui lähes surmaamaan hänet. Kesäkuisena aamuna Minyan kuvernoraatin Sharonassa asuva 35-vuotias Mona oli kävelemässä kohti perheensä viljelemää peltoa. Hänen oli tarkoitus auttaa huonokuntoista isäänsä peltotöissä. Qassim Falah Muhammad hiipi takaapäin Monan kimppuun ja alkoi kuristaa häntä. Sitten mies onnistui tarttumaan

Lue lisää »

”Eteenpäin, valoa kohti!” – Radio Patmos

Egyptiläinen Emaan oli intohimoisen omistautunut islamille. Hän rakasti Muhammedia ja toivoi, että olisi elänyt hänen aikanaan ja tullut valituksi yhdeksi hänen vaimoistaan. Hän järkyttyi tajutessaan, että hänen ihailemansa profeetta oli

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print