Your Cart

Egyptiläinen Laila, kaksi vuotta etsimässä Raamattua

Toinen egyptiläinen salaa Jeesukseen uskova nainen säilytti omaa Raamattuaan uunissa. Erään kerran hänen piti paistaa perheelleen kalaa uunissa, eikä hän pystynyt viemään Raamattua toiseen piiloon, niinpä Raamattu paistui kalan ohella.

Laila on muslimitaustainen uskova, josta tuli kristitty kaksi vuotta sitten. Hän ei ole kertonut uskostaan miehelleen, lapsilleen tai suvulleen, sillä hän pelkää heidän tappavan hänet.

Laila halusi kiihkeästi saada oman Raamatun. Hänen aikomuksensa oli pitää se piilossa ja lukea sitä aina tilaisuuden tullen.

Viimeisen kahden vuoden aikana hän oli käynyt useissa kirkoissa pyytämässä omaa Raamattua. Yksikään pastori tai seurakunnan johtaja ei kuitenkaan suostunut antamaan sellaista hänelle.

He pelkäsivät, että tiedusteluviranomaiset olivat lähettäneet hänet ja että tarkoituksena oli selvittää, antaisivatko he muslimille Raamatun. Siitä seuraisi kenties vakaviakin ongelmia.

Viimeinkin oma Raamattu!

Viime lokakuussa Laila alkoi kärsiä vatsakivuista. Hänen ystävänsä neuvoi häntä menemään tarkastettavaksi Marttyyrien Ääni -järjestöjen ylläpitämälle mobiiliklinikalle. Klinikka hoitaa vainottuja uskovia ja tekee samalla evankeliointityötä.

Lailaa tutkiessaan kristitty lääkäri sanoi hänelle: ”Jeesus rakastaa sinua.” Tämän kuullessaan Laila alkoi itkeä ja vastasi kuiskaten: ”Minä olen kristitty.”

Lääkäri hoiti Lailaa ja rukoili sitten hänen kanssaan. Lailan tehdessä lähtöä lääkäri antoi hänelle Marttyyrien Äänen tukeman etulinjan työntekijän, Yahian, puhelinnumeron sekä ikioman Raamatun.

Yahia tapasi Lailan mielellään. Hän varoitti Lailaa säilyttämästä Raamattua kodissaan oman turvallisuutensa vuoksi ja lupautui säilyttämään sitä hänen puolestaan omassa toimistossaan. Laila olisi milloin tahansa tervetullut sinne lukemaan Raamattuaan.

Laila palasi heti varhain seuraavana aamuna, innokkaana lukemaan Raamattuaan.

Hän käy Yahian luona nyt säännöllisesti lukemassa Raamattua, oppimassa siitä ja kasvamassa uskossaan.

Yahia pyytää rukoilemaan Lailan puolesta, ja myös hänen perheensä puolesta, että hekin tulisivat tuntemaan Herran.

Kristitty nainen yritettiin tappaa Egyptissä

Muslimimies hyökkäsi yllättäen kristityn naisen, Mona Wafdi Marzoukin, kimppuun ja onnistui lähes surmaamaan hänet. Kesäkuisena aamuna Minyan kuvernoraatin Sharonassa asuva 35-vuotias Mona oli kävelemässä kohti perheensä viljelemää peltoa. Hänen oli

Lue lisää »

”Kohtaamisia Egyptissä” – Marttyyrien Matkassa, Radio Patmos

Toiminnanjohtaja Hannu Lahtinen vieraili hiljattain Egyptissä, joka tunnetaan hyvin myös Raamatun lehdiltä. Tässä Sari Palomäen tekemässä haastattelussa hän kertoo erityisistä kohtaamisista tuossa pyramidien ja faaraoiden maassa. Ohjelman voi kuunnella jälkeenpäin

Facebook
Twitter
LinkedIn
WhatsApp
Email
Print